RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.02.2010

"Sfaturi de iarna" pentru utilizatorii de smartphone-uri

Pentru ca iarna nu se mai opreste si pare a reveni in valuri iar si iar peste noi, ar fi bine sa ne ingrijim si de loialii nostri parteneri tehnologici, fie ca sunt smartphone-uri sau PDA-uri.

Nimic nu e mai neplacut decat sa constati ca telefonul tau inteligent, de care esti foarte mandru, te abandoneaza in plina iarna, in zapada, fara nici un avertisment. Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont daca vrem sa ne bucuram de utilizarea smartphone-ului propriu indiferent de vreme si fara sa ii afectam durata de viata.

Din cauza frigului, o baterie de telefon se poate descarca integral sau, mai rau, poate chiar sa se strice. Sunt telefoane care ajung chiar sa piarda din memorie din cauza inghetarii bateriei.

Este important sa incarcam telefonul mai des, pentru ca o temperatura joasa duce la descarcarea mult mai rapida a bateriei. Inainte de a incarca telefonul, trebuie sa ne asiguram ca bateria acestuia s-a incalzit. Este de evitat sa punem la incarcat imediat un telefon care a stat mult timp in frig. Daca petreceti mult timp in trafic, ar fi util sa aveti un incarcator de masina.

Temperaturile joase pot sa faca touchscreen-ul mult mai casant. De aceea, ar fi de preferat sa umblati cu mult mai multa grija in perioada de iarna cu telefoanele care au acest tip de ecran.

Frigul nu este periculos doar pentru touchscreen-uri. Orice tip de ecran are de suferit din cauza temperaturilor scazut. De aceea, evitati sa lasati telefoanele in buzunarele exterioare ale gentilor sau ale hainelor.

In cazul in care calatoriti, sfaturile devin si mai numeroase. Trebuie sa verificati periodic daca aveti semnal, sa va asigurati ca puteti contacta serviciul de urgenta si, eventual, chiar pe cineva din familie prin intermediul unor taste rapide.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.