RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

20.09.2009

Ecrane video lovesc revistele de hârtie!

Întîia oară în istorie intr-o publicaţie americană tiparităEntertainment Weekly – apar doua videoclipuri, care pot fi vizionate pe un mic ecran inserat in paginile revistei.


Ecranul cu cristale lichide are o grosime de 2,7 mm si este alimentat de o baterie ce poate fi reincarcata cu ajutorul unui mini-USB; este fixat intr-o pagina din carton, inserata in revista, alaturi de difuzoare miniaturale, pentru redarea sunetului. "Creierul" intregii instalatii este un cip pe care e stocata informatia, tehnologia fiind asemanatoare cu cea utilizata pentru fabricarea "felicitarilor care canta". Fiecare cip poate stoca 40 de minute de video. Pe micul ecran (de marimea unui ecran de telefon mobil) pot fi vizionate doua reclame - una pentru Pepsi Max si alta pentru reteaua americana de televiziune CBS. Acestea sunt primele care îşi fac apariţia pe o aftfel de reviste "revoluţionară". Cu acestă inovaţie putem spune ca aceste e începutul unei lumi DIGITALE.

19.09.2009

Tastatură Microsoft

Divizia de hardware a celor de la Microsoft şi-a trecut în palmares o nouă tastatură, deloc banală, ba chiar foarte interesantă. Se numeşte Bluetooth Mobile Keyboard 6000 (da, e pe bluetooth) şi este foarte subţire: partea cea mai groasă este la fel de suplă ca o baterie AAA.

Bluetooth Mobile Keyboard 6000 este dedicată dispozitivelor mobile şi PC-urilor cu suport bluetooth. Numpad-ul este separat de tastatura principală şi se comercializează ca atare. Tastatura propriu-zisă este curbată şi dispune de un indicator de încărcare al bateriilor.

Bluetooth Mobile Keyboard 6000, fără numpad, costă 90 de dolari. Numpad-ul poate fi achiziţionat separat pentru încă 50 de dolari.

18.09.2009

Opera Mini 5 (Super calitate)

Dacă pe PC-uri Opera se chinuie cu o cotă de piaţă minusculă, pe telefoanele mobile compania norvegiană este numărul 1, cu ale ei browsere Opera Mobile şi Opera Mini. Acesta din urmă a ajuns la versiunea cu numărul 5, versiune care aduce numeroase îmbunătăţiri.

Este mic, merge pe majoritatea telefoanelor şi face economie de trafic.

Lansat ieri în varianta beta, Opera Mini 5 este un update major. Este de departe cel mai important update pe care acest browser l-a primit de când există. Versiunea 5 este schimbată complet: a fost redesenată interfaţa, au fost adăugate numeroase şi importante funcţii noi şi s-a schimbat modul în care utilizatorul îl foloseşte.

Noua interfaţă

De la o interfaţă minimalistă, ale cărei funcţii erau apelate folosind butoanele fizice ale telefonului, Opera Mini 5 a evoluat la nivelul unui browser optimizat pentru touchscreen, ale cărui comenzi sunt apelate tactil. Interfaţa noii versiuni şi toate elementele componente sunt optimizate pentru acest tip de ecrane. Pe de altă parte, sunt evidente asemănări cu versiunea de desktop a browser-ului Opera.

Pe bara din partea de sus a ecranului sunt plasate, de la stânga la dreapta, bara de adrese şi căsuţa de căutare. Bara de jos include funcţiile de bază: back, forward, refresh, tab-uri şi instrumente. Butonul de instrumente afişează un submeniu cu funcţii precum Bookmarks, History şi Settings. Având interfaţa optimizată pentru comenzi touch, toate aceste butoane pot fi apelate cu degetul.

Nu ştiu cât de bună este noua interfaţă pentru un telefon fără touchscreen. Însă, pe un dispozitiv cu cu un astfel de ecran experienţa pe care Opera Mini 5 o oferă este mult superioară versiunilor anterioare.

Tab-uri

Surprinzător, Opera Mini 5 are tab-uri. Spun surprinzător pentru că Opera Mini era browser-ul secundar, cu un număr redus de facilităţi şi că tab-urile erau până acum rezervate fratelui mai mare - Opera Mobile. Cum Opera Mobile nu este gratuit, o serie de facilităţi, printre care şi navigarea pe tab-uri, păreau interzise lui Opera Mini, care este gratuit.

Gestionarea tab-urilor, deschiderea, schimbarea şi închiderea acestora, se face din cadrul meniului dedicat care se deschide când apeşi butonul de tab-uri din bara de jos. Deschiderea unui tab nou se face apăsând un buton cu simbolul +. Pentru închidere, fiecare tab are un X în colţul din dreapta sus.

Foarte interesant şi în acelaşi timp practic este modul în care se face trecerea de la un tab la altul. Cum spaţiul este mic pe ecranul unui telefon, gestionarea unui număr mare de tab-uri ar fi putut fi o problemă. La Opera Mini 5 nu este cazul. Când ai deschise mai multe tab-uri, acestea sunt afişate precum cărţile de joc, fiind vizibilă doar o mică parte din ele. Apeşi cu degetul pe ecran şi îl ţii apăsat o secundă pentru ca tab-ul selectat să fie extras ca o carte din pachet. Selectarea altui tab se face mişcând degetul apăsat pe ecran într-o partea sau într-alta.

Speed Dial

O altă facilitate pe care Opera a mutat-o de pe PC pe telefon este aşa-numita Speed Dial. Pe Opera, versiunea de PC, Speed Dial este funcţia care încarcă în tab-urile noi o parte din site-urile preferate, respectiv cele mai accesate site-uri. În Opera Mini 5 acest Speed Dial constituie pagina de pornire a browser-ului.

Ai libertatea de a adăuga în Speed Dial 9 site-uri dintre cele pe care le accesezi frecvent. Acestea se împart pe 3 rânduri şi 3 coloane şi sunt suficient de mari pentru a putea fi accesate printr-o simplă apăsare de deget. Practic, din momentul în care ai deschis programul, ai site-urile preferate la un click (sau mai bine spus un touch) distanţă.

Tastatură onscreen

O altă noutate este tastatura virtuală pe care Opera Mini 5 a adăugat-o şi care este QWERTY. Aceasta apare automat când selectezi un câmp de text. Aceasta nu înlocuieşte tastatura fizică ci se constituie doar într-o alternativă.

Deşi tastele sunt destul mici (dimensiunea depinde de mărimea ecranului), am găsit foarte confortabil scrisul la această tastatură. Ba chiar pot să spun că am scris mult mai repede şi cu mai puţine greşeli la aceasta decât la tastaturi cu pretenţii mai mari de la diverse telefoane pe care le-am testat.

Manager de parole

Opera Mini are începând cu versiunea 5 şi un manager de parole. Nu este un manager în adevăratul sens al cuvântului, cu toate funcţiile corespunzătoare. Este doar o funcţie care salvează numele de utilizator şi parolele. Singura opţiune oferită este dezactivarea funcţiei.

Opera Mini 5 mi se pare mai rapid la încărcarea paginilor decât versiunile anterioare. În schimb, scroll-ul paginilor se face mai greoi, cel puţin pe telefonul pe care am făcut testul. Consumul de resurse este evident mai mare la noua versiune dar şi faptul că este doar beta poate fi o explicaţie.

Totodată, am observat lipsa unor funcţii care existau în versiunile anterioare. Nu mai există shortcut-urile, nu mai este afişat traficul făcut şi lipseşte Opera Link (funcţia care sincroniza bookmar-urile cu cele de pe calculator).

În concluzie, Opera Mini 5 este un browser excelent. Este uimitor cum într-un program de doar 220 KB pot încăpea atâtea facilităţi şi câte funcţii caracteristice browser-elor de PC au putut fi aduse pe telefonul mobil. În aceste condiţii, Opera Mini are toate şansele să-şi crească cota de piaţă. Dată fiind funcţionalitatea pe care o oferă, mulţi producători de telefoane mobile ar putea fi tentaţi să îşi comercializeze produsele cu Opera Mini preinstalat.

10.09.2009

Telefonul molecular există!

În contrast cu telefoanele de ultimă generaţie, îndopate cu funcţii şi tehnologii mai "artificiale" decât mâncarea de la fast-food, câţiva designeri preocupaţi de lucrurile atipice au conceput un telefon cât se poate de simplu - molecular (anunţă Yahko Design). Acum nu vă gândiţi că funcţionează într-o reţea moleculară, aspectul său pur şi simplu imită structura moleculelor de oxygen (de aceea a fost şi denumit sugestiv "O2 Mobile"), iar funcţiile sale sunt cele de bază: convorbiri şi mesaje text. Fără multitouch, fără Wi-Fi, fără cameră de 12 MP - inedit prin aspect şi simplitate. Din păcate pentru echipa de design, şansele ca ideea să fie pusă în practică sunt foarte mici.

09.09.2009

Opera 10 download-at de 10.000.000

Opera 10 a doborât bariera de 10 milioane de download-uri în prima săptămână de la lansare, iar totalul utilizatorilor de Internet care şi-au instalat browser-ul norvegian (inclusiv versiuni mai vechi) a trecut de 40 de milioane.

Oficialii spun că succesul Opera 10 a venit şi ca urmare a introducerii facilităţii "Turbo" care s-a dovedit eficientă în cazul conexiunilor lente sau cu probleme.

Ar fi interesant de urmărit câţi utilizatori de Firefox şi Internet Explorer vor migra către Opera 10 după demonstraţia de forţă pe care a făcut-o de la începutul lui septembrie.

08.09.2009

Autostrada solară, o idee revoluţionară

Ideea promovată de o companie americană este una revoluţionară, precum şi toate care vin din această ţară. Străzile sunt luminate tot timpul de razele soarelui şi covorul asfaltic superior ar putea să fie înlocuit cu un panou solar. Este necesară folosirea unor materiale foarte rezistente care să susţină automobilele care circulă pe deasupra şi să nu se deterioreze uşor în timp. De asemenea, o zonă în care se produc fregvent ambuteiaje nu este foarte recomandată deoarece suprafaţa şoselei va fi umbrită. Proiectul a reuşit să atragă atenţia Ministerului Energiei din Statele Unite care a alocat o sumă de 100.000 $ pentru implementarea sa pe o mică porţiune.

În loc de asfalt, drumul solar va fi alcătuit din panouri de 3,6 x 3,6 m, fiecare urmând să coste iniţial aproximativ 7.000 $. Calculele făcute de cei de Solar Roadways au plecat de la premiza că eficienţa panoului va fi de 15% şi timpul de iluminare efectivă va fi de 4 ore pe zi. Astfel, un panou va produce 7,6 kWh pe zi, iar un kilometru de autostradă cu patru benzi, 8.300 kWh pe zi. Panourile sunt garantate pentru 7 ani, iar eficienţa poate fi dublată în funcţie tehnologia folosită pentru producţie. Un proiect similar aflat în funcţiune pe o zonă de intersecţie a două autostrăzi din Statele Unite acoperă 740 metri pătraţi şi produce anual 112.000 kWh.

Avantajul energiei electrice obţine de panouri solare este evident. Problema rămâne la nivel de implementare şi costuri. În Statele Unite şi în ţările vestice, un astfel de proiect are şanse reale de succes. Curăţarea din când în când a panourilor le va permite menţinerea unei eficienţe bune de-a lungul timpului. Însă, la noi în Moldova acesta e daor un vis ...... :( .

07.09.2009

A fost lansat sistemul de operare Red Hat Enterprise Linux 5.4

Compania Red Hat a lansat versiunea finală a sistemului de operare, Red Hat Enterprise Linux 5.4 - produsul său "Deschizător de Drumuri" pentru sectorul corporativ.

Este raportat că prezenta platformă software, în comparaţie cu versiunile anterioare a primit o serie de îmbunătăţiri semnificative şi inovaţii. Mai întâi de toate, dezvoltatorii disting prezenţa hypervizorului KVM (Kernel-based Virtual Machine): în calitate de sistem de operare «oaspete» în mediul de virtualizare, poate fi utilizat Windows XP, Windows Server 2003 şi 2008, precum şi Red Hat Enterprise Linux 3/4/5.

Platforma Red Hat Enterprise Linux 5.4 este bazată pe nucleul Linux 2.6.18. În OS este inclusă o bază de drivere actualizată, un sistem îmbunătăţit de colectare a informaţiilor SystemTap şi altele. Dezvoltatorii au ameliorat compatibilitatea platformei cu noul server-procesor Intel Xeon 5500 si cu cipurile AMD şase-core, cu numele de cod Istanbul. În plus Programatorii Red Hat au crescut productivitatea sistemului şi au elimina erorile detectate de la introducerea pe piaţă a versiunii anterioare a sistemului de operare.

Distribuţiea platformei software Red Hat Enterprise Linux 5.4 a început deja.

06.09.2009

Top Viruşi - August 2009

«Kaspersky Labs» a prezentat o noua versiune a top-ului software-ului dăunător (Viruşi). În tabelul sunt înregistrate programele: dăunătoare, de publicitate şi potenţial periculoase, care au fost detectate şi dezarmate la primul "mesaj" de la ele - adică, în cadrul lucrului componentei software - on-access-scanner.
  1. Net-Worm.Win32.Kido.ih 0 48281
  2. Virus.Win32.Sality.aa 0 23156
  3. not-a-virus:AdWare.Win32.Boran.z New 16872
  4. Trojan-Downloader.Win32.VB.eql -1 8030
  5. Trojan.Win32.Autoit.ci -1 7846
  6. Virus.Win32.Virut.ce 0 6248
  7. Worm.Win32.AutoRun.dui -2 5516
  8. Net-Worm.Win32.Kido.jq 0 5446
  9. Virus.Win32.Sality.z -2 5157
  10. Virus.Win32.Induc.a New 4476
  11. Worm.Win32.Mabezat.b -2 3982
  12. Net-Worm.Win32.Kido.ix -2 3579
  13. Packed.Win32.Klone.bj -1 3579
  14. Trojan.Win32.Swizzor.b New 3327
  15. Packed.Win32.Katusha.b New 3139
  16. Worm.Win32.AutoIt.i -2 3076
  17. not-a-virus:AdWare.Win32.Shopper.v 1 2947
  18. Trojan-Dropper.Win32.Flystud.yo New 2745
  19. Email-Worm.Win32.Brontok.q -2 2706
  20. P2P-Worm.Win32.Palevo.jaj New 2664
În luna August, precum şi în celelalte luni în top douăzeci: Kido si Sality sunt liderii stabili. În august, în top douăzeci au aparut doar şase nou-veniţi, dintre care unii sunt destul de remarcabili.

Cel mai interesant s-a arătat a fi Virus.Win32.Induc.a, care foloseşte mecanismul de reproducere prin crearea a duble fişiere executabile, dezvoltate în mediul Delphi: codul sursă al aplicaţiilor dezvoltate, în primul rînd se compilează în module .dcu intermediare, din care sunt colectate într-un Windows-fişier executabil.

Ochelarii inteligenţi de la BMW

Echipa de cercetători a BMW lucrează de doi ani la o soluţie pentru service care practic transformă cel mai puţin experimentat mecanic într-un mecanic-şef: ochelarii de asistenţă inteligenţi. Aceştia sunt conectaţi wireless la un super-computer care conţine toate informaţiile necesare pentru o intervenţie oricât de complexă.


Ochelarii sunt înzestraţi cu un obiectiv prin care se analizează fiecare componentă a vehicului, pentru ca apoi, pe baza unui program ales, computerul să-ţi indice vizual paşii necesari pe care îi ai de parcurs în vederea remedierii problemei. Tehnologia va deveni o realitate peste mulţi ani.

05.09.2009

Windows Mobile: o versiune nouă în octombrie

Cu toate schimbările care se succes rapid în domeniul telefoanelor mobile, mai precis pe piaţa sistemelor de operare, impresia de relicvă este din ce în ce mai puternică în cazul lui Windows Mobile. Microsoft are nevoie să se mişte mai repede şi să inoveze dacă nu vrea să păţească şi aici ceea ce a păţit online: să rămână mult în urma concurenţei. În acest context, vestea că se apropie o nouă versiune de Windows Mobile dă speranţe fanilor acestui sistem de operare.

De fapt, ştiam de mult că Microsoft lucrează la Windows Mobile 6.5 şi 7. Dacă versiunea 7 va ateriza abia anul viitor, Windows Mobile 6.5 va intra pe piaţă pe 2 octombrie anul curent. Telefoanele care permit instalarea versiunilor noi vor fi apte pentru un upgrade. Astfel, dispozitive precum Omnia II şi Touch Diamond 2 vor permite instalarea gratuită a noii versiuni.

Windows Mobile 6.5 va avea o interfaţă puţin modificată care să uşureze utilizarea tactilă. Alături de aceasta, noua versiune aduce două funcţii, My Phone şi Windows Marketplace, pentru a căror utilizare este necesară o conexiune la Internet. Prima reprezintă un serviciu de sincronizare online a datelor, pe când cea de-a doua va fi serviciul de unde vor putea fi descărcate aplicaţii de Windows Mobile.


04.09.2009

Oamenii de ştiinţă japonezi au hackuit WPA într-un minut

Cercetători japonezi Toshihiro Ohigashi de la Universitatea din Hiroshima şi Masakatu Morii, de la Universitatea din Kobe au dezvoltat o modalitate de a crack-ui conexiunea WPA criptată numai într-un singur minut.

Atacul este realizat prin citirea de trafic criptat între computer şi rutere, care utilizează criptarea WPA.

Trebuie menţionat faptul că, în noiembrie anul trecut, s-a raportat posibilitatea de a eluda protecţia timp de 15 minute.

Atacul funcţionează numai pe sistemele WPA, care folosesc algoritmul Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) şi nu funcţionează pe sisteme care utilizează WPA cu criptare AES.

Cum spun cercetătorii, deşi există limitări semnificative în modul de utilizare a atacului, cu toate acestea, ar trebui să fie evitate criptarea WPA cu TKIP, precum şi protocolul WEP, care e de foarte mult timp considerat periculos.

03.09.2009

Magazinul Apple jefuit în 31 de secunde

Ceea ce urmează să vedeţi mai jos este o mostră de spargere ca la carte, de la care orice infractor ar trebui să tragă câteva învăţăminte: fără focuri de armă, fără victime şi fără urmă. O bandă organizată din New Jersey a spart un magazin Apple în doar 31 de secunde, timp în care au săltat 23 de laptopuri MacBook Pro, 14 iPhone-uri şi 9 playere iPod Touch.

S-a creat laptopul cu două ecrane depline

Există anumite categorii de utilizatorii, precum programatorii, designerii, care au mare nevoie de două monitoare. Plecând de la această premisă, cei de la gScreen vor lansa pe piaţă Spacebook, un laptop cu două ecrane depline.

Nu doar faptul că are două ecrane atrage atenţia la gScreen Spacebook, ci mai ales modul în care sunt implementate aceste wcrane. Ambele ecrane se glisează în aşa fel încât poţi folosi un ecran ca la orice laptop sau poţi trage în dreapta un ecran şi în stânga celălalt ecran, aşa cum se vede şi în imagini. Ecranele sun identice şi au o diagonală standard - 15.4 inch.

Nici dotările nu sunt mai puţin impresionante. Spacebook va putea rula Windows 7 pe un procesor Intel Core 2 Duo (probabil chiar Core i7), ajutat de 4 GB RAM. Acestora li se adaugă o placă video Nvidia GF900M GT dedicată şi un HDD de 320 GB. Laptopul va dispune şi de o unitate DVD, iar bateria va fi de 6 sau 9 celule.

Pentru toate acestea trebuie să suporţi o greutate de 5.5 Kg şi un preţ de aproximativ 3.000 de dolari. Lansarea oficială este preconizată la sfârşitul anului curent.

02.09.2009

Internetul, la 40 de ani de la aparitie!

In urma cu 40 de ani, doua evenimente remarcabile ne-au ajutat sa depasim limitele. Primul om pasea pe Luna si aparea Internetul - e drept, intr-o forma inca rudimentara. Intre timp a aparut si microprocesorul, pavand calea revolutiei computerelor.


Microsoft OneApp permite telefoanelor mobile să lucreze cu serviciile web populare

Microsoft a anuntat despre dezvoltarea unei noi platforme software pentru telefoane mobile, numit OneApp.

Prin intermediul sistemului OneApp utilizatorii pot avea acces la serviciile Web populare ca Facebook, Twitter, Windows Live Messenger, etc. Mai mult decât atât, ei nu au nevoie de un dispozitiv foarte scump: aplicaţia OneApp a fost proiectată pentru telefoane mobile de clasă mijlocie.

Sistemul OneApp se bazează pe utilizarea «norilor de calcul», adică cea mai mare parte a operaţiunilor sunt efectuate pe servere la distanţă, iar utilizatorii primesc doar datele necesare. Astfel, reducînd sarcinile efectuate pe resursele hardware ale dispozitivului portabil, ce vă va permite să lucraţi cu serviciile web moderne, chiar şi pe telefoane relativ thin.

Pentru a descărca OneApp e nevoie de aproximativ 150 KB de memorie, iar aplicaţiile client individuale poate avea maxim 10 - 15 kb. Dezvoltatorii particulari pot crea programe pentru sistemul OneApp, folosind XML şi JavaScript.

În acest moment OneApp este testată cu sprijinul companiei sud-africane Blue Label Telecoms. Platforma este orientată în principiu pentru pieţele emergente.

BMW a anunţat SportCar-ul hibrid Vision Efficient Dynamics

Un articol neobişnuit pentru acest blog, prin tema care o are şi prin faptul ca va fi doar foto şi video. Cauza de ce îl postez este că pur şi simplu m-a frapat. Sper să placă tuturor.

P.S. Unica ce aş dori să menţionez este că, pentru a parcurge 100 km are nevoie doar de 3,76 litri de combustibil, cu ajutorul baterielor motorului electric poate parcurge o distanţă de 50 km, atinge viteza de 100 km/h timp de 4.8 secunde şi faptul că acestă maşină va vedea lumina zilei in anul 2012.





01.09.2009

A fost lansată versia finală Opera 10

Compania norvegiană Opera Software a anunţat lansarea versiunii finale a browser-ului Opera 10, disponibil în 43 de limbi cu modificările necesare pentru sistemele de operare Windows, Linux si Mac OS X.

Este raportat că, în Opera 10 se prevăd multe îmbunatatiri si inovaţii. Mai întâi de toate, dezvoltatorii alocă suport pentru tehnologia de proprietate Opera Turbo, care datorită unui algoritm special permite compresia datelor de mai multe ori, datorită acesteia va creşte viteza de descărcare a site-urilor a userilor cu conexiune lentă la internet. Sistemul automat determină viteza de transfer de date şi în cazul în care acesta scade (viteza) el oferă compresie pentru a reduce conţinutul paginilor web pentru o deschidere mai rapidă rapidă.

O altă inovaţie importantă a fost modernizarea sistemul de file. Dacă cu ajutorul mouse-ului tragem limita de jos a panoului cu file, atunci vom putea observa în bara pentru file nu doar denumirea, dar si miniatura paginilor deschide. Deasemenea aceasta bara poate fi mutată lateral sau in partea de jos a ecranului (e o facilitate pentru userii cu ecran lat).

Opera 10 Trailer:

Creatorii Firefox au descoperit o vulnerabilitate în Google Chrome

Creatorii Firefox au ajutat colegii sai, şi au descoperit o vulnerabilitate serioasă în browser-ul Chrome.

Vulnerabilitatea în motorul V8 JavaScript ar putea fi folosită de atacatori pentru a executa codul arbitrar. În prezent, vulnerabilitate a fost deja eliminată. De asemenea, dezvoltatorii Chrome au eliminat "bugul", care permite utilizatorilor să viziteze site-uri cu certificate semnate folosind algoritmi MD2 sau MD5. Potrivit reprezentanţilor Google, aceşti algoritmi sunt prea fiabili. Slăbiciune lor poate fi exploatată de atacatori pentru schimbarea site-urilor.

Menţionăm că, în ciuda concurenţei browser-ilor pe piaţă, companiile Mozilla şi Google sunt în strânsă colaborare. De exemplu, pagina de pornire, Firefox, implicită e motorul de căutare Google. În plus, browser-ul are butonul corespunzător de căutare. O astfel de cooperare aduce venituri fenomenale firmei Mozilla.

Facebook va face o creştere de personal cu 50%

Social Network Facebook intenţionează să mărească numărul personalului său, până la sfârşitul anului curent.

Despre aceasta a anunţat CEO şi fondatorul resursei Mark Zuckerberg. Potrivit lui, personalul reţelei sociale va creşte cu 50%. Acum, Facebook are mai mult de 900 de angajaţi.

Între timp, reţeaua socială continuă reducerea cheltuielilor. Deci, în mai, sediul a fost mutat într-o clădire veche, în Palo Alto (California, SUA), pe care domnul Zuckerberg o numeşte «buncăr» din cauza podelei de ciment goale.

În iunie, reteaua Facebook a intrat în lista celor mai vizitate resurse din lume şi sa poziţionat pe locul al patrulea. În timpul acestei luni, site-ul a fost vizitat de aproximativ 340 milioane de utilizatori unici. Acest număr e cu 24 milioane mai mare decât în luna mai a acestui an, atunci când reţeaua Facebook a fost estimată la 315 milioane de oameni. Fondator resursei de 25 ani este sigur că într-o zi acest număr se va ridica la un miliard de utilizatori Facebook, în plus, el consideră că reţelele sociale vor deveni în curând o necesitate, ca browserele şi sistemele de operare.

Să nu uităm că cel mai apropiat concurent Facebook - e reţeaua socială MySpace, care în luna iunie a fost nevoită să reduceră 30% din personal pentru a reduce cheltuielile şi să îşi menţină popularitatea într-un mediu din ce în ce mai competitiv. Directorul executive MySpace, Owen Van Natta, a spus că planul de lucru al personalului a fost supraevaluată, iar acest lucru a împiedicat eficienţa şi flexibilitatea lucrului în echipă.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.