RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

22.01.2010

Mozilla a lansat Firefox 3.6 Final

Dacă Steve Jobs ar prezenta noua versiune a browser-ului celor de la Mozilla, Firefox 3.6, discursul său ar face abuz de superlative precum "better and better and better" ori "an amazing new product". Nu este însă cazul iar Firefox 3.6 poate fi prezentat la obiect în doar trei cuvinte: un update obligatoriu.

Firefox 3.6 nu este versiunea care să aducă noutăţi revoluţionare şi să reprezinte o piatră de hotar în istoria browserelor. Nici cantitativ şi nici calitativ noutăţile care-l însoţesc nu sunt suficiente pentru a face din Firefox 3.6 un update major.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să faci upgrade la Firefox 3.6. Este chiar obligatoriu pentru un utilizator care ştie ce e bine pentru el. Ca orice update al sistemului de operare şi versiunile noi ale browserelor web aduc, printre altele, un binevenit plus de securitate. Şi cum am convenit că nu este de joacă cu securitatea, dacă foloseşti Firefox ai face bine să treci la noua versiune.


Mozilla Firefox 3.6 ofera urmatoarele imbunatatiri fata de 3.5:

- Personas: Utilizatorii pot personaliza aspectul grafic al lui Firefox prin selectarea noilor teme numite "Personas" cu un singur clic si fara restart.

- Plugin Updater: Firefox detecteaza acum plugin-urile care au versiuni mai noi, pentru o mai buna protectie in fata potentialelor vulnerabilitati de securitate.

- Stabilitate imbunatatita: Numarul de crash-uri in Firefox cauzate de programe create de terti a fost redus substantial.

- Form Complete: La completarea unui formular online, Firefox sugereaza informatii pentru campurile respective in functie de raspunsurile comune ale utilizatorului in campuri similare.

- Performanta: Performanta JavaScript, timpi de reactie si de pornire ai browser-ului imbunatatiti.

- Open video & audio: Firefox implementeaza suport pentru audio si video HTML 5 - filmele pot fi afisate acum in mod full screen.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.