RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

05.01.2010

Piratarea cartilor electronice

Dupa piratarea filmelor, a muzicii, a programelor si a jocurilor, vine randul cartilor digitale sa fie piratate.

Unul dintre cazurile de carti piratate este edificator pentru directia pe care o ia pirateria cartilor. Ultima creatie literara a lui Dan Brown a fost piratata in mai putin de 24 de ore dupa ce a fost pusa in vanzare in format electronic de catre Amazon. In doar cateva zile a fost descarcata gratuit de mai mult de 100.000 de ori.

Existenta gadget-urilor electronice precum Kindle sau Sony Reader dar si aplicatiile pentru smartphone-uri care permit citirea unei carti in format electronic sunt doar cateva argumente in plus pentru piratarea cartilor digitale.

Piata cartilor digitale nu este deloc una de neglijat, daca luam in calcul ca a doua jumatate a anului trecut a insemant vanzari de 37 de milioane de dolari.

Cifrele ar fi, cu siguranta, mult mai mari, dar editorii sunt inca destul de reticenti sa publice carti in formatul digital din cauza pirateriei.

Nu numai editorii sunt reticenti, dar si din randul scriitorilor exista nume de rezonanta care refuza formatul electronic. Spre exemplu, J.K. Rowling nu este de acord sa publice in format digital cartile din seria Harry Potter.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.