RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.10.2009

Telefonul ecologic cu carcasă din lemn

Operatorul de telefonie nipon NTT DoCoMo, Sharp, Olympus şi o organizaţie de ecologişti şi-au unit forţele în vederea realizării primelor prototipuri de telefoane "maro" (Touch Wood), mai prietenoase cu mediul decât cele "verzi" anunta operatorul de telefonie. Este vorba de lemnul obţinut în urma curăţării copacilor de crengile de prisos sau în urma eliminării vegetaţiei "bolnave", pentru a menţine pădurea sănătoasă.


Aceste ingenioase dispozitive nu sunt colorate artificial, au o rezistenţă deosebită şi, surprinzător, prezintă chiar imunitate în faţa apei sau insectelor - Olympus s-a ocupat de tratamentul lemnului pentru a nu ceda în timp în faţa unor astfel de factori. Specificaţiile tehnice vor fi dezvăluite cu ocazia târgului de telecomunicaţii de la Geneva (ITU Telecom World 2009, 5 - 9 octombrie) şi apoi în Japonia la CEATEC (6 - 10 octombrie). Din câte se observă în imagini, cele două prototipuri beneficiază de touchscreen.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.