RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

01.09.2009

A fost lansată versia finală Opera 10

Compania norvegiană Opera Software a anunţat lansarea versiunii finale a browser-ului Opera 10, disponibil în 43 de limbi cu modificările necesare pentru sistemele de operare Windows, Linux si Mac OS X.

Este raportat că, în Opera 10 se prevăd multe îmbunatatiri si inovaţii. Mai întâi de toate, dezvoltatorii alocă suport pentru tehnologia de proprietate Opera Turbo, care datorită unui algoritm special permite compresia datelor de mai multe ori, datorită acesteia va creşte viteza de descărcare a site-urilor a userilor cu conexiune lentă la internet. Sistemul automat determină viteza de transfer de date şi în cazul în care acesta scade (viteza) el oferă compresie pentru a reduce conţinutul paginilor web pentru o deschidere mai rapidă rapidă.

O altă inovaţie importantă a fost modernizarea sistemul de file. Dacă cu ajutorul mouse-ului tragem limita de jos a panoului cu file, atunci vom putea observa în bara pentru file nu doar denumirea, dar si miniatura paginilor deschide. Deasemenea aceasta bara poate fi mutată lateral sau in partea de jos a ecranului (e o facilitate pentru userii cu ecran lat).

Opera 10 Trailer:

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.