RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

07.03.2009

Conversia FAT în NTFS

FAT (File Allocation Table)
Un sistem de fişiere utilizat de MS-DOS şi de alte Windows bazate pe sisteme de operare pentru a organiza şi gestiona fişiere. File Allocation Table (FAT) este o structură de date care Windows o creează atunci când formataţi un volum utilizând FAT sau FAT32 sistemelor de fişiere. Windows stochează informaţii despre fiecare fişier FAT, astfel încât să poată prelua fişierul mai târziu.

FAT32
Un derivat de la FAT (File Allocation Table) sistem de fişiere. FAT32 acceptă dimensiuni mai mici, de grup şi de volume mai mari decât FAT, ceea ce duce la alocarea mai eficientă a spaţiului pe volumele FAT32.

Sistemul de fişiere NTFS
Un avansat sistem de fişiere care oferă performanţă, securitate, fiabilitate şi caracteristici complexe care nu sunt găsite în oricare versiune de FAT.De exemplu, NTFS garantează volum consistent prin utilizarea standarda a tranzacţie de logare şi tehnici de recuperare. Dacă un sistem nu reuşeşte, NTFS utilizează fişierul său jurnal şi informaţiile de control pentru a restaura consistenţa sistemului de fişiere.În Windows 2000 şi Windows XP, NTFS oferă, de asemenea, facilităţi avansate, cum ar fi permisiunea pentru fişiere şi foldere, criptarea, cotele de disc, şi compresia.

Conversia FAT în NTFS
Pentru a converti o partiţie FAT în NTFS, efectuaţi următorii paşi.
Faceţi clic pe Start -> Programe -> Command Prompt. În Windows XP faceţi clic pe Start -> Run -> tastati CMD si apasati OK. În fereastra nou deschisa tastati CONVERT [litera_discului]: / FS: NTFS. Convert.exe va incerca sa converteasca partitia in NTFS.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.