RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

26.03.2009

"Trial-Reset" - Prelungiţi Viata Softului

Pentru ce vă va folosi acest lucru? In genere, pentru a prelungi timpul de folosire a softului.
Un pic despre partea etica si cea legala a acestui mod. Ne intrand in amanunturile juridice, eu as dori doar sa spun ca: soft-ul, care are rolul de a readuce la viata programele "moarte", doar sterge key-le din reester, despre care utilizatorul nici nu avea ideie. Reesterul e al meu, si in el eu pot face tot ce doresc, pot sterge ori modifica key-le dupa propria dorinta. Si daca in urma acestui fapt unele programe lucreaza si dupa trecerea timpului destinat trial incercarii, atunci ... eu nu am nici o vina :).

Mod de utilizare:
1. Download-am programa Trial-Reset.
2. Pornim programul si alegem din meniu "Protection -> All -> Scan".
3. Gasim in lista key-lor acele key, in numele carora este mentionata numele programului sau a companiei care a creat-o, si le stergem, alegind in meniu clickului drept functia "Clear Key".
4. Lansam programul, si daca el nu se ruleaza in urma acestei proceduri, gasim in lista key-lor acele key care sunt facute dupa acelas principiu de protectie ca si acel key sters de noi inainte de acesta( care sistema de protectie a creat key-le reesterului se poate de aflat privind in coloana System ). De exemplu daca noi recent am sters key creat de protectorul VBox, atunci stergem toate key-le asemanatoare.
Pentru a nu incepe sa stricati totul din jur dearece nu tineti minte tipul care era sau ca nu a isit ceva asa cum ati dorit va propun plasati bifa de autosalvare: "Options -> Auto backup". Dupa aceasta pentru toate key-le existente va fi creat un backup care se va pastra in directoriul programei Trial-Reset.

Sfat: Pentru a nu astepta ore intregi pentru a se termina scanarea computerului de tot tipul de programe cu diferite tipuri de protectie, ar trebui de constrins portiunea de cautare. Pentru acesta vom avea nevoie de programa PEid, care poate detecta tipul de protectie a softului sau date despre protectorul folosit, care nu e greu de gasit pe net. Cunoscind tipul protectorului, scanarea reesterului se poate de facut doar pentru acel tip de protectie (" Protectors -> Nume_protector -> Scan ").
Trial-Reset va poate folosi nu doar pentru trezirea la viata a softului dar si pentru eliminarea protectorului. De exemplu, el foarte mi-a ajutat la scoaterea protectorului VBox de pe Photoshop CS.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.