RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

07.03.2009

Maresteti viteza de conexiuni la Internet, fără un nou modem

Tot mai multa si mai multa lume se conecteaza rapid la internet cu ajutorul mai multor posibilitati de conexiune cum ar fi prin cablu sau ADSL, ceea ce il face pe un simplu utilizator de dial-up modem sa observe o schimbare rapida din World Wide Web in World Wide Wait. Aici va ofer un truc care va poate ajuta sa va mariti viteza modemului curent fara a fi nevoie sa va cheltuiti.

Exista o optiune in windows registru numita “Maximum Transfer Unit (MTU)”. Aceasta determină mărimea de pachete de date trimise între dvs. şi serverul dvs. In Windows 95, aceasta optiune avea o valoare de 1.500 bytes pe cind marimea pachetului actual de internet este de 1.000 bytes. Acesta uneori poate pune lucrurile la pamint. Pentru a remedia situatia, pur si simplu urmariti pasii de mai jos:

În Registry Editor (Start > Run > regedit.exe), navigati catre HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Class\NetTrans. In fisierul NetTrans trebuie sa gasiti alt fisier numit “000x” in care x reprezinta un sfert de cifre. Faceti Click dreapta pe fisierul “000x” si selectati “New and StringValue”. Redenumiti itemul care apare pe panou in partea dreapta in “MaxMTU”, apoi executati un dublu click pe acesta pentru a face posibila aparitia ferestrei “Edit String” si da-i o valuare de 1002.

Tineti minte ca trebuie sa va “jucati” cu valoarea MaxMTU-lui pina cind observati ca conexiune la internet sa marit destul de mult. Multe peroane cistiga foarte mult utilizind acest truc, in timp ce altii abia observa o diferenta. In orice caz, cu siguranta merita sa incerci.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.