RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

04.03.2009

Crearea de imagini tridimensionale (3D)

O tehnologie interesanta a prezentat a tot cunoscuta Universitate Stanford: programa Make 3D ( http://make3d.stanford.edu/code.html ) ne permite de a crea o fotografie obisnuita bidimensionala in una extraordinara tridimensionala.


La fel ca majoritatea lucrarilor universitare, Make 3D se distribuie cu un cod deschis in conformitate cu licenta Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 unported license. Cei care nu pot compila codul pe calculatorul propriu se pot folosi de web-interfata grafica ( http://make3d.stanford.edu/account/login ) atasata programei. Dupa inregistrare (care se efectuaza gratis) aici veti putea incarca imagini pe de calculatorul propriu sau sa aratati linkul catre imaginea care sta pe serverul Flickr. Mai multe lucrari din partea utilizatorului nu se cere, programul mai departe isi face lucru, iar dupa ceva timp va veti putea bucura de rezultat (despre finalizarea imaginii care ati incarcat-o veti primi un mesaj de anunt pe email).
Imaginea primita tridimensionala o veti putea apropia, departa si roti cu ajutorul mouse-lui (o astfel de posibilitate este datorata folosirei tehnologiei VRML). Dar in cazul in care nu aveti la dispozitie o imagine proprie puteti sa admirati imaginile altor utilizatori aflate in galeriea site-ului.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.