RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

14.04.2009

Glosar IT (ActiveX, DOM, JPEG)

ActiveX

Acest set de tehnologii dezvoltat de Microsoft ofera instrumente pentru crearea de legaturi intre aplicatiile desktop si mediul Web. Utilizand o varietate de instrumente de programare (inclusiv Java, Visual Basic si C++), dezvoltatorii pot crea continut Web interactiv. Spre exemplu, tehnologia ActiveX permite utilizatorilor vizualizarea de documente Word si Excel direct in programul de navigare Web.


DOM

Modelul de obiect al documentului DOM constituie o specificatie dezvoltata de W3C, ce permite manipularea tuturor elementelor unei pagini Web (grafica, text, stiluri etc.) de catre programe software si limbaje de programare (de tipul: JavaScript si VBScript).

Spre exemplu, DOM face posibila definirea drept obiect a fiecarei litere individuale din cadrul unei pagini Web, alocand ulterior caracteristici separate, de genul: culoare, dimensiune si stil. DOM este una din tehnologiile de baza ale DHTML, impreuna cu CSS, HTML traditional si limbajele de programare.

JPEG

Joint Photographic Experts Group Acest format de fisier pentru imagini bogate in culori a fost dezvoltat de comitetul Joint Photographic Experts Group. JPEG compreseaza elemente grafice de culoare fotografica imbunatatita, in comparatie cu alte metode de compresie a imaginii (GIF) si retine un inalt grad de persistenta a culorii.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.