RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

20.04.2009

Mozilla Firefox Tips & Tricks ( Mediu )


1. Etichetaţi

Dacă aţi adunat o listă mare de semne de carte, veţi observa că e dificil să vă descurcaţi cu ele. Puteţi organiza semnele de carte etichetându-le: puteţi adăuga imediat etichete cu un clic dublu pe iconiţa în formă de steluţă din dreapta adresei.

Puteţi pune câte etichete doriţi unui sait (separaţi-le cu virgulă); puteţi să găsiţi imediat saiturile care au o etichetă tastând eticheta în bara adresei. De exemplu, dacă tastaţi „călătorii” în bara adresei veţi vedea toate saiturile cărora le-aţi aplicat eticheta „călătorii”.

2. Aflaţi totul despre suplimente

Versiunea standard de Firefox e plină de funcţionalităţi, dar de ce să nu primiţi mai mult? Sunt peste 5000 de suplimente - componente extra care adaugă sau schimbă

funcţionalităţi - pe care le puteţi descărca pentru a face pe placul dumneavoa

stră aproape orice doriţi. Mergeţi în meniul Unelte-> Suplimente pentru a deschide gestionarul de suplimente şi pentru a descoperi cum să faceţi un Firefox al dumneavoastră.

3. Căutaţi mai inteligent

Ştiţi deja bara de căutare din Firefox. Dar ştiaţi că o puteţi personaliza adăugând aproape orice motor de căutare ? Clic pe iconiţa din stânga barei şi vedeţi opţiunile disponibile.

Sau mergeţi mai departe şi faceţi clic pe Gestionează

motoarele de căutare pentru a rearanja lista, pentru a adăuga alte motoare sau chiar pentru a atribui scurtături de taste motoarelor favorite. De exemplu, puteţi atribui scurtătura „G” motorului Google, apoi dacă doriţi să căutaţi o reţetă de prăjituri, tastaţi în bara de adrese „G reţetă papanaşi”.

4. Găsiţi ce căutaţi într-o clipă

Funcţionalitatea „Caută în timp ce tastez” economiseşte timpul dumneavoastră. În loc să folosiţi bara de căutare pentru a căuta un cuvânt în pagină, faceţi clic oriunde în pagină şi începeţi să tastaţi cuvântul căutat. Cursorul va sări imediat la prima apariţie a cuvântului căutat.

Puteţi folosi funcţionalitatea şi pentru legături. De exemplu, în loc să mutaţi mausul pe legătura „Află mai multe”, începeţi să tastaţi cuvântul şi când este găsit, apăsaţi Enter.

5. Ştergeţi orice urmă

Din motive de securitate şi intimitate, nu e bine să laşi urme pe unde ai umblat (mai ales dacă calculatorul e folosit şi de altcineva). Firefox vă permite să ştergeţi istoricul navigării şi al descărcărilor, să goliţi memoria tampon şi să ştergeţi cookie-urile cu un singur clic. Mergeţi în meniul Unelte → Şterge datele private pentru a face asta. Sau pentru a fi mai sigur, mergeţi în meniul Unelte → Opţiuni → Intimitate şi bifaţi opţiunea „Şterge datele private de fiecare dată când închid Firefox”.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.