RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.04.2009

Glosar IT (ADSL, Client, Browser)

ADSL
Linie de abonat digital asimetrica (Asymmetric Digital Subscriber Line)

Asemeni ISDN, ADSL utilizeaza linii telefonice standard pentru a oferi comunicatii de date cu viteza ridicata, dar in timp ce viteza de transmisie ISDN este limitata la 64 kbps, tehnologia ADSL poate livra viteze upstream (de la utilizator) de 640 kbps si downstream (catre utilizator) de peste 6 mbps. In acelasi timp, ADSL utilizeaza portiunea de latime de banda neutilizata de voce, oferind transmisii concomitente de tipul voce si date.

Client

Postura de cumparator, din cadrul configurarii sistemului client/server. In momentul in care va conectati la un server, denominatia client face trimitere la propria dumneavoastra persoana, la computerul personal sau la aplicatia software rulata in mod curent. Spre exemplu, descarcarea unui fisier stocat pe un server FTP presupune rularea unui software client FTP.

Browser

Un browser (program de navigare Web) reprezinta interfata dumnevoastra la mediul Web, cu interpretare a trimiterilor hypertext si cu posibilitate de navigare prin nodurile Internet. Printre companiile ce ofera programe de navigare Web se numara: The Mozilla Organization, Opera, Microsoft, CompuServe, Prodigy si America Online.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.