RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

01.04.2009

Zece ponturi de securitate de la BitDefender

BitDdefender recomanda utilizatorilor zece ponturi pentru securitatea sistemelor IT, pornind de la un recent studiu* american care estimeaza pierderi de aproximativ 8.5 miliarde de dolari ale consumatorilor finali din SUA, cauzate de amenintarile informatice curente.
Desi, potrivit articolului mentionat, pierderile raportate sunt în scadere, specialistii BitDefender recomanda utilizatorilor finali o vigilenta constanta si o asigurare permanenta a protectiei prin folosirea celui mai bun produs de securitate împotriva amenintarilor zilnice.

BitDefender va recomanda:
1. Nu va bazati pe presupuneri. Gasiti putin timp pentru a va informa despre cum sa va protejati sistemul.
2. Cumparati si folositi un program antivirus fiabil. Alegeti un antivirus cu eficienta dovedita. Checkmark si AV-Test.org se numara printre cei mai respectati evaluatori independenti de software antivirus.
3. Folositi o solutie firewall de încredere. Din nou, mergeti pe mâna evaluatorilor independenti. Unele sisteme de operare sunt dotate cu un firewall care filtreaza traficul numai la intrare. Folositi un firewall care poate controla traficul Internet atât la intrare, cât si la iesire.
4. Nu deschideti e-mail-urile venite de la expeditori necunsocuti sau în care nu aveti încredere. Multi virusi se raspândesc prin mesajele e-mail, asa ca cereti o confirmare din partea expeditorului daca aveti îndoieli.
5. Nu deschideti fisierele atasate mesajelor care au un subiect suspect sau neasteptat. Daca doriti sa le deschideti, salvati-le mai întâi pe hard disc si scanati-le cu un program antivirus actualizat.
6. Stergeti orice e-mailuri în lant sau nedorite. Nu le trimiteti mai departe si nu raspundeti expeditorilor acestora. Acest tip de mesaje este considerat a fi spam, pentru ca nu este dorit si cerut si pentru ca duce la supraîncarcarea traficului de Internet.
7. Evitati instalarea serviciilor si a aplicatiilor care nu va sunt necesare pentru activitatile curente pe desktop role, cum ar fi: servere de transfer si partajare de fisiere, servere remote desktop (control la distanta) si altele asemenea. Aceste programe reprezinta pericole potentiale si nu ar trebui instalate decât daca sunt absolut necesare.
8. Actualizati-va sistemul si aplicatiile cât de des posibil. Unele siteme de operare si aplicatii pot fi setate sa se actualizeze automat. Folositi-va cu încredere de aceasta facilitate. În cazul în care nu instalati îndeajuns de des patch-uri pentru sistem, acesta poate deveni vulnerabil la pericole pentru care s-au gasit deja remedii.
9. Nu copiati nici un fisier daca nu-i cunoasteti sursa sau nu aveti încredere în aceasta. Verificati sursa (provenineta) fisierelor pe care le descarcati si asigurati-va ca programul antivirus a verificat deja fisierele.
10. Creati fisiere de rezerva ale documentelor personale importante (corespondenta, documente, imagini si altele asemenea) în mod regulat. Stocati aceste copii pe suporturi mobile, cum ar fi CD-uri sau DVD-uri.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.