RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

29.04.2009

Glosar IT (Traceroute, SSL, Spam)

Traceroute

Conceput initial drept aplicatie Unix, Traceroute este in mod curent accesibil pe majoritatea platformelor de operare. Traceroute este un utilitar ce permite modul in care informatiile circula in mediul Internet, prin urmarirea unui pachet de date trimis de pe computerul personal catre un destinatar oarecare. La intampinarea unui server Web cu viteza de transfer redusa, aplicatia Traceroute va poate ajuta in determinarea serverlor ce cauzeaza intarziere in livrarea mesajelor dumneavoastra.

SSL

Secure Sockets Layer SSL este un standard de securitate a tranzactiilor online dezvoltat de Netscape Communications pentru a contribui la realizarea de tranzactii comerciale intr-un mediu Internet confidential.


Spam

Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.

Spamming-ul este o metodă foarte ieftină de a face reclamă pentru ceva în Internet; succesul campaniei este de obicei proporţional cu numărul de destinatari; de aceea mesajul respectiv este transmis la mii, chiar milioane de adrese simultan.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.