RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

07.04.2009

Glosar IT (JavaScript, 100BaseT, Active Channels)

JavaScript

Proiectat si dezvoltat de Sun Microsystems si Netscape drept sursa auxiliara pentru limbajul de programare Java, codul JavaScript poat fi adaugat paginilor HTML standard pentru crearea de documente interactive. Drept rezultat, JavaScript este considerat sursa relevanta pentru dezvoltarea de formulare interactive, cu utilizare in mediul Web.


100BaseT

Un termen echivalent pentru Ethernet rapid, un standard imbunatatit pentru conectarea computerelor la o retea locala (LAN). 100BaseT Ethernet functioneaza in mod similar cu un Ethernet obisnuit, cu exceptia faptului ca poate transfera datele cu o viteza de maximum 100 mbps. 100BaseT este totodata mult mai scumpa de intretinut si mai putin uzuala decat ruda da, 10BaseT.


Active Channels

Un Canal Activ reprezinta conceptul lansat de Microsoft pentru un site Web activat pentru livrare catre aplicatia Internet Explorer 4.0. Pentru a crea un astfel de canal, dezvoltatorii scriu si stocheaza in propriul site Web un fisier CDF (format de definire a canalului); noul continut este automat transmis utilizatorilor in momentul in care site-ul este actualizat. Dezvoltatorii si abonatii pot controla frecventa de actualizare; canalele, subcanalele si itemurile (sectiunile) la care sunt abonati, precum si alte caracteristici ale canalului. Majoritatea Canalelor Active utilizeaza HTML dinamic (DHTML) si alte efecte pentru un continut interactiv.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.