Cunoscut si sub abrevierea WWW, W3 sau Web, si dezvoltat initial de laboratoarele CERN din Geneva, Elvetia. Dezvoltarea continua a mediului Web este supravegheata de World Wide Web Consortium. Mediul Web poate fi descris si sub forma unui sistem de hypertext pentru server si client, utilizat in furnizarea de informatii din reteaua Internet.
Toate elementele componente ale mediului Web au o reprezentare sub forma de/in format HTML si este legat de alte documente prin intermediul adreselor tip URL. Mediul Web incorporeaza protocolul HTTP, FTP, Gopher si Telnet.
Whois
Un serviciu al directorului Internet, similar cu finger si utilizat pentru a gasi informatii despre diferite nume de persoane, stocate pe servere Internet de la distanta.
Majoritatea furnizorilor de servicii de inregistrare a numelor de domenii ofera facilitati Web de interogare tip WHOIS a bazelor de date, cu afisare a detaliilor legate de proprietarul numelui de domeniu si alte referinte de contact in probleme tehnice si administrative.
Usenet reprezinta o retea internationala de sisteme Unix cu informatii si administrare descentralizate. Sistemele tip Usenet transmit mesaje catre grupuri de stiri axate pe subiecte specifice, lansate si continuate de catre utilizatori.