RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

23.04.2009

Sfaturi pentru un Vista de nota 10


1. Intrerupeti Automatic Windows Defender
Windows Defender va protejeaza sistemul importiva pericolelor cauzate de malware si alti virusi aiinternetului. Dar, daca nu beneficiati de o conexiune activa la Internet, puteti renunta la aceastaoptiune, din moment ce ea reduce performantele sistemului vostru. Accesati Control Panel si dati dublu click pe Windows Defender, apoi pe linkul Tools and Settings. Selectati si debifati casuta OptionsAuto Start. Salvati setarile. Atentie! Recomandabil este sa aveti instalat un program antivirus care sa monitorizeze riscurile de infectare din alte surse.

2. Opriti indexul de cautare
Windows are o structura indexata a fisierelor de permit lansarea rapida a aplicatiilor, cunoscuta sub denumirea de Search Index. Acesta tine o evidenta stricta a tuturor fisierelor si a locatiei lor pentru a putea fi accesate rapid la solicitarea utilizatorului. Instrumentul in sine este extrem de util, dar, in egala masura, poate reduce performantele PC-ului, mai ales daca ruleaza cu o configuratie minima. Pentru a dezactiva indexul de cautare, faceti un dublu clic pe pictograma My Computer aflata pe Desktop si apoi clic dreapta pe una dintra partitii. Selectati optiunea Properties din meniul contextual. Din registrul General, debifati casuta Index this drive for searching.

3. Fara System Restore
Acesta optiune permite aducerea Windows-ului la o stare anterioara in cazul unor atacuri cu virusi sau a cedarii sistemului. Desi este un instrument util, puteti sa renuntati la el pentru a creste performantele sistemului, in special daca aveti o configuratie minima pentru Vista. Daca v-ati decis, nu trebuie decit sa accesati Control Panel si sa dati un dublu clic pe iconita System. Mergeti la System Protection, debifati casutele corespunzatoare unitatilor de memorie si apoi dati clic pe OK.

4. Excesul de servicii
Windows Vista incarca automat, la fiecare pornire, o serie de facilitati si servicii care pot fi nefolositoare utilizatorului. Puteti verifica lista de programe care pornesc o data cu sistemul si sa le dezactivam pe cele de care nu aveti nevoie. Mergeti la Control Panel, dati dublu clic pe Administrative Tools si de aici pe System Configuration. Faceti clic pe registrul Services. Debifati aplicatiile pe care le considerati in plus OK.

5. Renuntati la Hibernare
Modul Hibernare este extrem de util mai ales daca lucrati pe un laptop, dar, in acelasi timp, face apel la multe resurse ale Windows-ului. Daca nu este des utilizat, va recomand sa-l dezactivati. Pentru aceasta intrati in Control Panel si faceti dublu clic pe Power Options. Mergeti la Change Plan Settings si apoi la Change Advanced Power Settings. Alegeti setarea Sleep si de aici selectati optiunea Hibernate After Selection. Introduceti valoarea 0 in casuta de text si dati clic pe OK.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.