RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.04.2009

Glosar IT (ARPAnet, FTP anonim)

ARPAnet
Spre sfarsitul anilor '60, cand armata SUA suspecta un atac nuclear din partea Uniunii Sovietice, un grup de oameni de stiinta din cadrul Advanced Research Projects Agency au proiectat si dezvoltat un sistem antinuclear destinat interconectarii bazelor si agentiilor militare, prin intermediul unui nou tip de protocol, denumit TCP/IP. Aceasta retea antinucleara, desi nu a fost testata in realitate, a devenit ARPAnet. La inceputul anilor '80, tehnologia ARPAnet a fost pusa in folosinta si in scopuri non-militare, constituind treptat reteaua Internet. ARPAnet a fost scoasa din folosinta in 1990, in favoarea unei retele cu viteza ridicata, intitulata NSFNET.


FTP anonim

Una dintre caracteristicile retelei Internet consta in numarul vast de fisiere disponibile pentru download. Protocolul de transfer anonim de fisiere ofera tuturor utilizatorilor posibilitatea de a descarca fisiere din cadrul unui server FTP corect configurat. In acest mod, utilizatorii fara conturi FTP pot accesa fisiere prin introducerea numelui de utilizator: anonymous si a adresei personale de e-mail drept parola de acces. Intrucat oricine poate accesa fisierele ce au fost configurate pentru FTP anonim, administratorii Web trebuie sa fie atenti in configurarea fisierelor destinate utilizarii publice.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.