RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

02.06.2009

5 Nume interesante de Linux Distro

Debian? Ubuntu? Sidux? Pardus? Mepis? Gentoo? Uau! De ce sunt aceste Linux distros numit aşa de ciudat? De ce nu nu au numit un SO pur şi simplu - usa(door), camera(room) sau fereastra(window)? Cu toate că, Linux distros au nume foarte ciudat, este interesant de stiut, de ce sunt numite aşa..?

1. Debian
Debian a fost pentru prima dată prezentat pe 16 august 1993, de către Ian Murdock. El a format numele de "Debian", ca o combinaţie de prenumele prietenei lui (mai târziu soţia, acum ex-soţia) Debra şi propriul său prenume. Un mod interesant de a numi ceva.

2. Slackware
Slackware este un sistem de operare creat de Patrick Volkerding de la Slackware Linux Inc. Numele "Slackware" provine din faptul că distribuţia a inceput ca un proiect privat, cu nici o intentie de prelungire. Pentru a preveni luarea prea în serios din prima, Volkerding a dat un nume plin de umor, care a ramas, chiar şi după ce a devenit un proiect Slackware serios. Termenul de "Slack" în Slackware este o trimitere la termenul de "indolent", aşa cum este folosit de către Biserica "SubGenius". Probabil că el ar putea fi numit DNDUX (Do Not Disturb).

3. MEPIS
MEPIS e creata de Warren Woodford. În conformitate cu Warren Woodford, numele MEPIS este pronunţată de genul "Memphis", cu extra litere eliminate. Practic, este pronunţat "MEP-us", cu un scurt "e" ( "meppis"). Iniţial, cuvântul "MEPIS" nu înseamnă nimic, el a provenit din greseala. Când Woodford a înţeles greşit un prieten pe o conexiune Skype rea, el a decis să folosească numele pentru ca era unul simplu, cinci litere şi nu au existat alte companii sau produse cu acest nume.

4. Mandriva
MandrakeSoft a fost obligat să îşi schimbe numele, ca urmare a pierderii litigii al Hearst Corporation, a numele Mandrake. Litigiul încheiat în februarie 2004, şi cererea a expirat la începutul anului 2005. Litigiul a apărut din cauza Hearst Corporation care pretinde la numele de "Mandrake", inspirat de benzile desenate Mandrake Magicianul; forţând MandrakeSoft să îşi schimbe numele. În 2005, MandrakeSoft a achiziţionat activele Lycoris, şi a achiziţionat Conectiva. Ca urmare a forţarii schimbarii numelui, numele Mandriva a fost selectat pentru a reflecta o combinaţie de MandrakeSoft şi Conectiva.

5. Sidux
Numele de distribuţie sidux este derivat din Debian Sid (Sid Phillips caracter din Toy Story - de obicei, distrugind şi torturind jucăriile sororii sale Hannah.), precum şi utilizarea comună a-ux pentru derivatele Unix.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.