RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

09.06.2009

Glosar IT (HTTP, HTML, Helper applications)

HTTP

protocol de transfer al hypertextului Protocol utilizat pentru a transmite si receptiona datele via Web. Cand introduceti o adresa tip URL in programul de navigare Web, realizati o cerere HTTP catre un server Web pentru o pagina cu informatii (din acest motiv toate adresele paginilor Web incep cu prefixul “http://”).

HTML

Hypertext Markup Language HTML reprezinta o colectie de comenzi de aranjare a elementelor, ce creeaza documente hypertext (pagini Web). Cand accesati o adresa tip URL, programul de navigare Web interpreteaza comenzile HTML incluse in pagina si le utilizeaza pentru a aranja textul si elementele de grafica. Comenzile HTML acopera o gama variata de aranjare a textului (aldin si cursiv, liste, titluri de diferite marimi etc.) si prezinta totodata caracteristica de a include elemente de grafica si alte elemente non-text.

Dezvoltarea si administrarea standardelor HTML este coordonata de catre World Wide Web Consortium.

Aplicatii ajutatoare - Helper applications

Singurul tip media pe care un program de navigare Web trebuie sa il trateze este hypertextul. Elementele de grafica, sunet si cele multimedia constituie specificatii pe care programele de navigare Web le transfera aplicatiilor ajutatoare. Cel mai important avantaj in utilizarea aplicatiilor ajutatoare consta in faptul ca acestea pot fi transferate catre standardul MIME pentru a acoperi operarea cu noi tipuri de fisiere. Denumit uneori viewer.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.