RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

15.06.2009

Glosar IT (Gopher, Gateway, FTP)

Gopher

Gopher este un sistem de returnare a informatiilor tip text, din mediul Internet. Cu ajutorul unui client de Gopher, utilizatorii pot accesa serverele online Gopher pentru a obtine resurse detaliate, in functie de cuvintele-cheie introduse. Deoarece programele de navigare Web includ caracteristicile clientului de Gopher, mediul Web surclaseaza acest sistem in clasificarea documentelor informatice.

Unul dintre avantajele cautarii cu ajutorul aplicatiei Gopher consta in optiunea de citire direct de pe server a documentelor text, fara a necesita copierea sau stocarea pe computerul personal a informatiilor accesate.


Gateway - Deschidere

Un gateway este un program sau echipament hardware ce transfera date intre retele informatice, termen cu utilizare frecventa in accesarea site-urilor Internet sau in transferul de mesaje tip e-mail intre diferite servere.


FTP

Protocol de transfer al fisierelor Acest tip de protocol Internet este utilizat pentru a copia fisiere intre diferite computere conectate la retea. Desi invechit, fara suport pentru compresie si cu utilizare a comenzilor Unix de criptare, FTP permite transferul de aplicatii freeware sau shareware cu ajutorul programelor ce interpreteaza comenzile complexe ale Unix, sau prin intermediul programului de navigare Web.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.