RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

12.06.2009

Microsoft vine cu un nou antivirus

Vă mai amintiţi de RAV, antivirusul românesc achiziţionat de Microsoft acum câţiva ani? De atunci au tot circulat zvonuri cum că Microsoft va produce un antivirus. Acele zvonuri sunt confirmat azi de Microsoft.

Nume de cod Morro , antivirusul celor de la Microsoft va ateriza pe piaţă într-un moment în care ceilalţi producători de soluţii de securitate nu o duc foarte bine. Morro este, într-un fel, urmaşul produsului Live OneCare, un alt eşec înregistrat de Microsoft online.

Conform oficialilor Microsoft, Morro este testat în prezent chiar pe calculatoarele propriilor angajaţi şi în curând va fi oferit spre download sub forma unei versiuni beta. Morro va fi corespondentul soluţiilor low-end ale producătorilor de antiviruşi. Cu alte cuvinte, va fi capabil să detecteze o mulţime de viruşi, dar nu va reprezenta o suită completă, cu toate facilităţile corespunzătoare.

Reacţia Pieţii la declaraţia Microsoft se manifestă printr-o scădere de 1,6% a cotei companiei Symantec şi scăderea cu 1,8 % a acţiunilor companiei McAfee. După Indicele zilei de ieri, indexul companiilor de tehnologie NASDAQ a intrat în "zona roşie" cu 1,2 la sută. Analişti consideră că, investitorii se tem de o situaţie în care, vor fi "deteriorate" vînzările enorme a antivirusurilor de la companiile Symantec si McAfee bazate pe Windows OS, la apariţia pe piaţă a antivirusul de la Microsoft.

Ţinând cont că până la lansarea oficială a lui Windows 7 mai sunt câteva luni, nu ar fi imposibil să ne trezim cu acest antivirus inclus în sistemul de operare!.. Voi ce credeţi..?


    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.