RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

19.06.2009

Glosar IT (FAQs, Encryption, Email)

FAQs

frequently asked questions - intrebari frecvente Sectiunile FAQ insumeaza fisiere text concepute pentru a solutiona problemele pe care utilizatorii le intampina in navigarea unui site Web sau in utilizarea serviciilor online.

Encryption - Cifrare

Cifrarea reprezinta procesul de modificare a datelor intr-o forma lizibila numai de catre destinatar. Pentru a descrifra mesajul, destinatarul informatiilor cifrate necesita o cheie valida de decriptare. In schemele de cifrare traditionala, expeditorul si destinatarul utilizeaza aceleasi chei pentru a cifra si descifra informatiile.

Schemele de cifrare publica incorporeaza doua chei: o cheie cu utilizare publica si una corespondenta, privata, detinuta numai de catre autor. Prin intermediul acestei metode, oricine poate trimite un mesaj cifrat cu ajutorul cheii publice, dar numai autorul detine cheia privata, necesara in descifrarea mesajului. PGP si DES sunt doua dintre cele mai populare metode de cifrare publica a datelor.

Email

Posta electronica faciliteaza transmiterea de mesaje cu ajutorul computerului personal, prin intermediul retelei locale, via Internet sau cu ajutorul unui serviciu online, de tipul CompuServe sau America Online, cu posibilitate de livrarea catre unul sau mai multi destinatari. Modul de functionare consta in transmiterea mesajului catre o casuta postala virtuala, urmand ca verificarea acesteia sa fie realizata direct sau prin intermediul unei aplicatii software automate.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.