RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

18.05.2009

Feţele creatorilor popularelor Linux Distros

Te-ai intrebat vreodata cine sunt oamenii din spatele Ubuntu, Debian, Slackware, ..? Nu te mai întreba ci aruncaţi o privire la feţele creatorilor popularelor Linux Distros.

Ubuntu
Mark Richard Shuttleworth (născut la 18 septembrie 1973) este un antreprenor din Africa de Sud care este cel de-al doilea turist spaţial şi primul african care merge în spaţiu. El este conoscut mai ales pentru conducerea proiectului distribuţiei Linux Ubuntu. Shuttleworth locuieşte în prezent la Londra şi are dublă cetăţenie Sud Africană şi engleză.

Debian
Ian Murdock (născut la 28 aprilie 1973, la Konstanz, Germania), este fondatorul distribuţie Debian Linux şi Progeny Linux Systems, o companie comercială Linux.

Slackware
Patrick Volkerding (născut la 1966) a absolvit în 1993 Universitatea Moorhead din Minnesota, secţia Calculatoare. Din 1993 este creatorul şi menţinătorul distribuţiei Linux Slackware, cea mai veche distribuţie. Tot în 1993 a lansat online varianta 1.0 Slackware.

MEPIS
Warren Woodford este un veteran in domeniul Industriei computer-ilor si e cel mai bine cunoscut sub numele de dezvoltator a sistemului MEPIS Linux. Din 2002 pina in 2007, Warren s-a concentrat pe dezvoltarea MEPIS şi construirea MEPIS legat cu cross-platform aplicaţii pentru Linux si Mac OS, şi chiar pentru Microsoft Windows.

Gentoo
Daniel Robbins este omul care a creat Gentoo după ce a plecat să lucreze pentru Microsoft! El a supravieţuit doar şase luni. El este "un vrajitor al documentaţiei".

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.