RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

13.05.2009

Feţele creatorilor popularelor limbaje de programare

Este destul de fascinanta ideea de a te familiariza cu fetele persoanelor ce stau in spatele popularelor limbaje de programare, in care noi petrecem ore in sir insusind-le si folosindu-le din plin. Lista ar putea să nu fie cuprinzătoare, insa ea contine aproape toate popularele limbaje de programare utilizat în timpurile moderne. Deci, sa-i dam drumul.

PHP
Rasmus Lerdorf (născut la 22 noiembrie 1968 în Qeqertarsuaq, Groenlanda) este un programator Danish-Greenlandic si este cel mai de seamă creator al limbajului de programare PHP.El este autorul primelor două versiuni.

Python
Guido van Rossum este un programator olandez, care este cel mai bine cunoscut ca autorul limbajului de programare Python. În comunitatea Python, Van Rossum este cunoscut ca “Benevolent Dictator for Life” (BDFL), ceea ce înseamnă că el continuă să supravegheze limbajul Python in procesul de dezvoltare, luind decizii în cazul în care este necesar. El este in prezent angajat a companiei Google, unde îşi petrece jumătate din timpul său asupra dezvoltarii limbajului Python.

Ruby
Yukihiro Matsumoto (Yukihiro Matsumoto, aka Matz, născut pe 14 aprilie 1965) este un om de ştiinţă in domeniul "Computer science" japonez şi designer de software cel mai bine cunoscut ca programator şef al limbajului de programare Ruby şi implementarea de referinţă (MRI). Sa nascut in Osaka Prefecture, în vestul Honshū. Potrivit unui interviu realizat de Japonia Inc., el a fost un programator autodidact, până la sfârşitul anilor de liceu. A absolvit Universitatea Tsukuba, unde el asociat cu departamentele de cercetare se ocupă de limbaje de programare şi compilatoare.

Ruby on Rails
(Cu toate că, Ruby on Rails este o aplicaţie web open source schiţata din limbajul de programare Ruby)
David Heinemeier Hansson este un programator danez, creatorul aplicaţie web (open source) Ruby on Rails si a Instiki wiki. El este, de asemenea, partenerul firmei 37signals bazata pe dezvoltare web-software.

Perl
Larry Wall (născut la 27 septembrie 1954) este un programator şi autorul, cel mai bine cunoscut pentru crearea de limbajul de programare Perl, în 1987.

JavaScript
Brendan Eich (nascut in anul 1961) este programator si creatorul limbajului de programare JavaScript. El este Chief Technology Officer la Mozilla Corporation.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.