RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

02.05.2009

Windows XP va fi inclus in Windows 7

S-ar parea ca Microsoft doreste cu tot dinadinsul sa convinga actualii utilizatori de Windows XP sa treaca la Windows 7. In acest sens compania lucreaza la Windows XP Mode, o tehnologie ce va fi inclusa in viitorul Windows 7 si care va permite rularea intr-un mediu virtual a aplicatiilor care au fost create in mod special pentru vechiul sistem de operare.

De fapt Microsoft va include o solutie software de genul VMWare, in cazul lor Virtual PC, achizitionat in 2003 de la Connectix, software care va crea o masina virtuala pe care va fi instalata o licenta de Windows Xp Professional Service Pack 3.

Prin adaugarea acestei noi functionalitati, Microsoft doreste sa repare greselile facute cu Windows Vista, in special problemele cauzate de incompatibilitatea cu software-ul pe care utilizatorii de XP il foloseau. Analistii spun ca Microsoft a fost nevoit sa se indrepte in aceasta directie datorita incapatanarii firmelor de a isi imbunatati solutiile software folosite pentru a suporta viitorul sistem de operare.

Lucrurile nu sunt insa asa de roze precum par. In primul rand va fi necesara dotarea sistemului de calcul cu un procesor, AMD sau Intel, care sa suporte virtualizarea. In al doilea rand, munca administratorilor de retea va fi dublata, fiind necesara asigurarea functionarii perfecte a doua sisteme de operare pe fiecare calculator in parte.

Pachetul de compatibilitate cu Windows XP nu va fi livrat „la pachet” cu Windows 7, fiecare viitor utilizator al noului sistem de operare va fi nevoit sa il descarce de pe site-ul Microsoft ca add-on gratuit. Insa, nu toti vor avea acces la download, ci numai acei care vor opta pentru versiunile Professional, Enterprise sau Ultimate ale Windows 7.

Pe 5 mai va vedea lumina, in mod oficial, primul build Windows 7 Release Candidate, speram sa vedem atunci la lucru noua facilitate si sa avem placerea verificarii spuselor Microsoft cu privire la compatibilitate.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.