RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.05.2009

Glosar IT (Router, Public domain, Servere proxy)

Router

Aceasta componenta hardware redirectioneaza datele primite de la o retea locala (LAN) catre o linie telefonica de la distanta. Routerele administreaza erorile de transmisie, mentin statistici de utilizare a retelei si administreaza problemele de securitate. Anumite routere pot totodata sa permita accesul numai pentru statiile de operare autorizate, pentru a pastra confidentiale informatiile cu caracter privat.

Public domain - Domeniu public

Cele mai putine responsabilitati va revin atunci cand descarcati un program software ca apartine domeniului public. Spre deosebire de aplicatiile shareware (ce necesita plata unei taxe) sau freeware (cu restrictii privind drepturile de autor), resursele din domeniul public nu contin nici un fel de restrictii privind drepturile de autor sau modul de utilizare.

Servere proxy

Un server proxy este un sistem ce indexeaza in memoria cache itemuri preluate de pe alte servere, pentru a spori viteza de accesare a acestora. In mediul Web, un proxy incearca initial sa gaseasca local informatiile cautate de utilizator, urmand apoi sa le preia de pe alte servere, in cazul in care rezultatul este unul negativ.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.