RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

26.05.2009

Glosar IT (IrDA, Blu-ray, PDA)

IrDA

IrDA (Infrared Data Association) este o asociaţie non-profit apărută în anul 1993, responsabilă de apariţia şi dezvoltarea unei tehnologii de transfer al datelor, fără fir, bazată pe raze ifraroşu. Pentru a o putea folosi, dispozitivele trebuie să fie echipate cu un port infraroşu, ce utilizează o rază de lumină cu o frecvenţă foarte mare (THz), direcţionată liniar între emiţător şi receptor, pe o distanţă scurtă. Transmisia IR se poate realiza doar între două echipamente şi este necesar ca între punctele de transfer să nu existe nici un fel de obstacol.

Blu-ray

Acronimul “Blu-ray” defineşte o nouă generaţie de discuri optice, planificată să apară în 2006, care va avea o capacitate de stocare a datelor mult sporită faţă de DVD-uri şi va folosi o tehnologie inovatoare. Dezvoltarea noului disk a fost necesară pentru înregistrarea filmelor în format HDVD (High Definition Video), dar el va putea conţine date de orice fel.

PDA

Acronimul „PDA” provine de la „Personal Digital Assistent”, tradus prin asistent digital personal, şi desemnează unu aparat electronic de dimensiuni mici ce poate stoca, prelucra şi organiza eficient informaţii diverse. Scopul său este de a fi utilizat ca o agendă personală pe care să o poţi lua cu tine tot timpul.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.