RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

22.05.2009

Glosar IT (IP packet, IP address, Intranet)

Pachet IP

Un pachet IP reprezinta un bloc de date trasnferat in mediul Internet prin utilizarea unui protocol Internet standard (IP). Fiecare pachet incepe cu antet ce contine informatii despre adresa si sistemul de control. Spre deosebire de celulele ATM uniforme, pachetele IP variaza in lungime in functie de datele ce sunt transmise.

IP address

Adresa a protocolului Internet Aceasta adresa reprezinta un sir unic de numere ce identifica un computer din mediul Internet. De regula, astfel de numere sunt grupate in serii separate prin puncte, in genul: 123.123.23.2. Toate resursele din mediul Internet necesita o adresa IP.

Intranet

Un intranet reprezinta o retea informatica cu acces restrictiv, ce functioneaza similar cu mediul Web, dar nefiind parte integranta a acestuia. De regula detinut si administrat de o corporatie, un intranet permite unei companii furnizarea catre angajati a resurselor proprii, fara a face informatiile confidentiale disponibile tuturor celor cu acces la mediul Internet.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.