RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

04.05.2009

Mozilla Firefox Tips & Tricks ( Avansat )

1. Mergeţi direct la saitul favorit

Puteţi adăuga cuvinte cheie semnelor de carte pentru acces mai rapid. Din fereastra Colecţie a semnelor de carte adăugaţi un cuvânt cheie scurt în câmpul respectiv şi veţi putea accesa acel semn tastând cuvântul cheie în bara adresei. De exemplu, puteţi stabili cuvântul cheie „tube” pentru „youtube.com” apoi tastând „tube” în bara adresei veţi ajunge la youtube.com.

2. Creaţi dosare inteligente

Dacă sunteţi un navigator avansat care are nevoie frecvent de unele saituri, iată cum să economisiţi timp: folosind Colecţia din Firefox 3 puteţi crea şi salva căutări în dosare care sunt actualizate apoi automat pe măsură ce adăugaţi semne de carte care se potrivesc căutării.

Pentru început, deschideţi colecţia selectând „Organizează semnele de cart

e” din meniul „Semne de carte”. Apoi introduceţi termenii de căutare în căsuţa de căutare. Apoi apăsaţi butonul „Salvează” pentru a crea un dosar inteligent.

3. Gestionaţi descărcările

Dacă descărcaţi frecvent, puteţi folosi gestionarul de descărcări pentru a păstra evidenţa descărcărilor. Puteţi pune descărcările pe pauză, le puteţi relua şi puteţi economisi timp preţios deschizând fişiere direct din gestionar.

Dacă doriţi să găsiţi o descărcare mai veche, mergeţi la Unelte→Descărcări şi folosiţi câmpul de căutare pentru a o găsi. Odată găsită, clic dublu pe ea pentru a o deschide sau Ctrl-clic şi alegeţi „Copiază legătura de descărcăre”.

4. Descoperiţi uneltele de dezvoltare

Dacă sunteţi un dezvoltator web, uneltele de dezvoltare ale Firefox vă vor face viaţa mai uşoară. Saitul Suplimente Mozilla oferă o sumedenie de unelte pentru a uşura procesul de dezvoltare, printre care Firebug pentru a edita, depana, monitoriza CSS, HTML şi JavaScript în timp real în orice pagină, pentru a altera date şi a vizualiza şi modifica antetele HTTP/HTTPS şi parametrii POST sau DOM Inspector pentru a analiza orice element HTML sau CSS cu un simplu clic dreapta.

5.Setaţi web-ul aşa cum îl doriţi

Acum puteţi folosi protocoale bazate pe web pentru a accesa rapid aplicaţiile favorite. De exemplu, puteţi seta Firefox pentru a deschide o legătură mailto: de pe orice sait în pagina de compunere a clientului de webmail preferat în loc de programul implicit al calculatorului (notă: această funcţionalitate este disponibilă doar cu serviciile de webmail care s-au înregistrat în Firefox 3).

Mergeţi la Unelte→Opţiuni→Aplicaţii pentru a selecta aplicaţia implicită pentru fiecare protocol sau pentru a selecta „Întreabă de fiecare dată” dacă preferaţi să alegeţi aplicaţia de fiecare dată.

Dacă sunteţi un dezvoltator web, aruncaţi o privire pe articole care vă învaţă cum să adăugaţi suport pentru gestionare de protocoale bazate pe web în Mozilla Developer Center.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.