RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.05.2009

Glosar IT (Mirror server, MIME, IPX)

Mirror server

Un server Web poate primi uneori cu mult mai mult trafic decat poate administra. In astfel de cazuri, administratorul poate adauga o serie de servere suplimentare ce contin date identice si au rolul de a fluidiza traficul. Acest tip de server-duplicat este denumit server-oglinda. Prin adaugarea de servere-oglinda, un administrator preintampina aparitia de erori de navigare. Serverele-oglinda au totodata rol de rezerva in cazul in care site-ul Web principal devine inaccesibil.

MIME

Multipurpose Internet mail extensions MIME reprezinta o modalitate de a extinde capabilitatea programelor de navigare Web de a administra elemente de grafica, sunet si multimedia, in afara de text. (HTML administreaza elementele text). MIME este totodata utilizat pentru atasamentele binare ale mesajelor de e-mail. Aplicatiile de navigare Web identifica tipurile MIME, organizandu-le ulterior in categorii si tipuri de fisiere, separate prin / (ex.: image/gif). Daca inregistrati un tip MIME, programul de navigare Web decodeaza automat fisierul si lanseaza aplicatia ajutatoare.

IPX

Internetwork Packet Exchange Protocol de structura a retelei, dezvoltat de NetWare, ce administreaza adresa din retea si modul de rutare a informatiilor si pachetelor. Unul dintre cele mai comune protocoale de retea, IPX este incarcat automat in momentul in care accesati o retea informatica.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.