RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

15.05.2009

OS Info: Xubuntu

Xubuntu

"Xubuntu" este o derivată oficială a sistemului de operare Ubuntu ce folosește drept mediu de lucru Xfce. Acesta a fost conceput pentru utilizatorii cu calculatoarele mai puțin performante, sau pentru cei ce-și doresc un mediu de lucru eficient chiar și pe un sistem performant. Xubuntu folosește în principal aplicațiile de Gnome.

Mediul de lucru Xubuntu
Odată ce-ți pornești sistemul pentru prima dată vei observa un mediu de lucru simplu și clar, fără iconițe pe desktop, iar culorile sunt plăcute la vedere.

Gata pentru utilizare
Odată instalat, Xubuntu este gata din acel moment pentru a fi utilizat. Sistemul vine deja cu aplicațiile de baza de care vei avea nevoie, aici enumerăm Abiword pentru documente, Gnumeric pentru calcul tabelar, Firefox pentru navigare pe internet și Mozilla Thunderbird drept client de poștă electronică.

Xubuntu are o pagină pe internet și poate fi descărcat.

Cerințe minimale
Xubuntu este disponibil pentru PC, PC pe 64-Biți.
CD-urile necesită 128MB RAM pentru a fi rulate, sau 192MB RAM pentru a fi instalate. Instalarea mediului de lucru în totalitate necesită 1,5G de spațiu pe unitatea de stocare.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.