RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

03.05.2009

Glosar IT (SMTP, Server)

SMTP

Simple Mail Transfer Protocol este un protocol simplu, folosit pentru transmiterea mesajelor în format electronic pe Internet. SMTP foloseşte portul de aplicaţie 25 TCP şi determină adresa unui server SMTP pe baza înregistrării MX (Mail eXchange) din configuraţia serverului DNS.

Protocolul SMTP specifică modul în care mesajele de poştă electronică sunt transferate între procese SMTP aflate pe sisteme diferite. Procesul SMTP care are de transmis un mesaj este numit client SMTP iar procesul SMTP care primeşte mesajul este serverul SMTP. Protocolul nu se referă la modul în care mesajul ce trebuie transmis este trecut de la utilizator către clientul SMTP, sau cum mesajul recepţionat de serverul SMTP este livrat utilizatorului destinatar şi nici cum este memorat mesajul sau de câte ori clientul SMTP încearcă să transmită mesajul.

Server

Partea de final a configurarii sistemului client/server, un server este, de regula, un computer ce ofera informatii, fisiere, pagini Web si alte servicii similare catre clientul ce al acceseaza. (Termenul server este totodata utilizat pentru a descrie aplicatia software si sistemul de operare configurate pentru a rula si administra elementele hardware ale serverului).

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.