RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

14.11.2009

Facebook te scapă de închisoare

Un tânăr de 19 ani din celebrul cartier Harlem din New York a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia cu ajutorul reţelei sociale Facebook. Rodney Bradford a fost arestat şi acuzat de două infracţiuni pe care nu le-a comis. Alibiul său principal au fost părinţii săi care au declarat că tânărul era cu ei acasă în momentul în care au fost înregistrate infracţiunile. Aceste declaraţii au necesitat într-o confirmare, ea venind din partea Facebook. În jurul orei cu pricina, Rodney şi-a schimbat status-ul contului cu "Unde-mi sunt clătitele?".

În urma acestei ultime "probe", el a fost eliberat. S-a pus problema că cineva ar fi putut să cunoască datele de logare pe Facebook alte lui Rodney, însă era foarte puţin probabil ca părinţii lui să le fi ştiut. Nu cunosc adolescenţi care să le dea părinţilor astfel de informaţii sensibile. Se pare că este pentru prima dată când o acţiune pe un site de socializare este luată în considerare ca probă de nevinovăţie de justiţia americană. Cunoaştem de ceva timp şi reversul medaliei. Un hoţ a spart o locuinţă şi a avut destul timp să-şi verifice contul de facebook pe PC-ul desktop din casă. Proprietarul a descoperit pagina accesată şi hoţul a fost identificat imediat.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.