RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

13.11.2009

Google "SPDY" - pentru un Internet mai rapid

Google lucrează la o nouă tehnologie care va creşte semnificativ viteza de încărcare a paginilor web. Se numeşte SPDY (citindu-se SPeeDY) şi este ceea ce Google numeşte un "application-layer protocol".

Nu ne interesează foarte tare amănuntele tehnice. Ne interesează în schimb rezultatele pe care implementarea acestei tehnologii le va avea. În testele interne, aplicarea SPDY-ului a dus la un important spor de viteză. Paginile care foloseau această tehnologie se încărcau cu 55% mai repede.

Primele site-uri care vor folosi SPDY vor fi, bineînţeles serviciile Google. Site-uri precum Gmail, Google Reader şi Google Docs se vor încărca mult mai rapid folosind această tehnologie. Google face eforturi importante pentru a aduce aplicaţiile online cât mai aproape de ceea ce reprezintă programele de calculator. Iar viteza este la ora asta unul din principalele dezavantaje ale aplicaţiilor web.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.