RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

06.11.2009

A fost lansat sistemul de operare Mandriva Linux 2010

În această săptămână a văzut lumina versiunea finala a sistemului de operare, Mandriva Linux 2010, conceputa pentru calculatoare personale.

Platformă software, se bazeaza pe kernel-ului Linux 2.6.31, conţine mediul de lucru GNOME 2.28 şi KDE 4.3.2. În OS sunt incluse suita de aplicaţii de birou OpenOffice.org 3.1.1, web browser-ul Mozilla Firefox, server-ul X.org şi managerul spaţiului de lucru Xfce 4.6.

Este raportat că participanţii proiectului si-au concentrat eforturile asupra îmbunătăţirea viteza de încărcare şi de stabilitate a OS. Se supporta configuraţii hardware de 32- si 64-bit, precum şi o jurnalizare a sistemului de fişiere Ext4.

Mandriva Linux 2010 - prima distribuţie a sistemului de operare, care a inclus mediul de lucru Moblin, care a fost creat cu scopul de utilizare pe netbook-uri şi ultra-PC-uri mobile. Sistem de operare vine cu patru teme grafice noi - Free, One, Powerpack si Flash.

Pe linga toate aceste se include si baza de date extinsa de drivere hardware, suport îmbunătăţit pentru Bluetooth, şi unelte îmbunătăţite de administrare.

Poti descarca distribuţia Mandriva Linux 2010 de aici.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.