RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

10.11.2009

Firefox a împlinit cinci ani

Ieri s-au împlinit exact cinci ani de la prima versiune de Firefox. Release-ul istori Firefox 1.0 a avut loc la data de 9 noiembrie 2004.


Parintele Firefox a fost browser-ul Opensorce Mozilla, care a fost distribuit în 2002, dar conform opiniei generale nu a fost reuşit. "Vulpea de foc" a fost să fie o lucrare majoră asupra greşelilor şi a doua încercare de a elimina de pe tron, principalul oponent - Microsoft Internet Explorer. Se părea o sarcina aproape imposibilă.

După cinci ani, situaţia sa schimbat radical. Cu toate că IE încă mai conduce cu 60% din piaţă, dar privind, fiecare a patra persoană în Internet acum foloseşte Firefox. Această realizare poate fi considerat un proiect open source de succes, care il putem pune in rind cu alte produce non-comerciale care sunt considerate fenomenele noii epoci, cum ar fi Wikipedia, Ubuntu Linux, WordPress, şi World Wide Web în sine.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.