RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

19.11.2009

Microsoft Azure va fi lansat la 1 ianuarie 2010

Pe 1 ianuarie 2010 Microsoft va lansa propriul sistem de operare online, numit Azure. Azure este un proiect la care Microsoft a lucrat în ultimii ani şi de care s-a aflat relativ recent. Noul sistem de operare Microsoft va fi un fel de Windows online.

Singura certitudine este că Microsoft Azure se va deosebi de Windows prin faptul că va fi un sistem de operare parţial online, adică va dispune de o serie de componente care vor rula de propriile servere. Nu se ştie însă în ce proporţie va rula de pe serverele producătorului şi ce module vor rula local.

Cei de la Microsoft îl descriu, plini de mister, ca "trei ferestre şi un nor". Ferestrele se referă probabil la aplicaţiile locale, iar norul este partea sistemului de operare care va fi gestionată de pe serverele Microsoft. Ar putea fi o indicaţie că doar un sfert din Azure se va afla pe servere şi trei sferturi pe calculatorul utilizatorului.

Ca şi Windows, Microsoft Azure va fi un sistem de operare comercial pentru care utilizatorul va trebui să plătească cel mai probabil o taxă lunară. Prima lună va fi însă gratuită pentru cei care optează să-l folosească.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.