RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

10.11.2009

Samsung Bada - platforma software pentru dispozitive mobile

Compania Samsung Electronics a anuntat lansarea proiectului Bada, în care se creaza o platformă software, deschisă, pentru Smartphone-uri.

Sistema de Operare (OS) Bada în viitor va concura cu platformele mobile, cum ar fi Google Android şi LiMo. La baza Bada vor sta toate standartele generale acceptate, iar principalele sale caracteristici vor fi o interfata prietenoasa, o viabilitate în utilizare şi funcţionaliti flexibile. Programatorilor liberi le va fi disponibil un set de instrumente speciale, cu care acestea vor putea crea noi aplicaţii.

Se presupune ca, prezentarea oficială a platformei Bada va avut loc luna viitoare, în acelaşi timp, "Samsung" va dezvălui mai multe informaţii despre acest sistem de operare. Smartphone-uri bazate pe Bada, se pare ca vor începe să apară în prima jumătate a anului viitor, dar producţia lor în masă, probabil să inceapa în sferturile trimestrului al treilea sau al patrulea din 2010.

Conform surselor din reţea, de asemenea, este remarcat faptul că Samsung are planuri de a deschide un magazin on-line pentru aparatele la baza carora va fi OS Bada. Serviciul va lucra anul viitor şi, eventual, va fi disponibil în treizeci de ţări.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.