RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.11.2009

Windows Mobile în picaj

Sistemele de operare pentru telefoanele mobile inteligente se află în prezent într-o concurenţă mai acerbă mai oricând. Asta reiese şi din cea mai recentă cercetare făcută de Gartner. Conform acestora marele perdant este Windows Mobile.

În trimestrul trei al lui 2009, comparativ cu trimestrul trei anului trecut, cota de piaţă a lui Windows Mobile scăzut cu 28%. Windows Mobile a scăzut de la 11% anul trecut, la 7.9% anul acesta. Tot la capitolul pierzători intră şi Symbian-ul celor de la Nokia care a scăzut de la 49.7% la 44.6%.

Pe de altă parte, iPhone şi BlackBerry o duc din ce în ce mai bine. iPhone OS a crescut faţă de anul trecut de la 12.9% la 17.1%. În acelaşi timp, BlackBerry a ajuns la 20.8% de la 16 procente. Google Android, cel mai nou intrat pe această piaţă, are deja o cotă de piaţă de 3.9 procente.

În concluzie, iPhone, BlackBerry şi Android (adică sistemele de operare mai noi) cresc, în timp ce bătrânii Symbian şi Windows Mobile sunt în pierdere de viteză. O cauză ar fi aceea că sistemele vechi nu pot ţine deocamdată pasul cu cele mai noi. O alta ar fi că Microsoft nu a învăţat din greşeli şi că Windows Mobile se duce după Internet Explorer.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.