RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

16.08.2009

Asus va lansa netbook-uri Eee PC cu Moblin Linux

În reţea au apărut informaţii că ASUS planifică începerea producerii de netbook-uri Eee PC pe sistemul de operare de la Intel Moblin Linux în octombrie 2009. Se anticipează că Moblin va fi preinstalat pe unul din modele mai vechi de Eee PC.

Reamintesc faptul că, până în prezent, pe Eee PC-ul erau preinstalate doar Windows XP Home si Linux-distro Xandros. Cel mai probabil, pe Eee PC va fi preinstalată a doua versiune Moblin, versiunea alpha a cărei a fost lansat în aprilie 2009.

În plus, unul dintre proiectele Asus este lansarea pe piaţă a netbook-urilor la care va fi preinstalat Google Chrome OS. Asupra acestui lucru deja lucrează 35 de angajaţi ai companiei. Se presupune (planifică) că Chrome OS va fi lansat în prima jumate a anului 2010.

Moblin (Mobile Linux) - un sistem de operare bazat pe kernel-ul Linux, dezvoltat de Intel. Proiectul a fost conceput special pentru a fi utilizat pe netbook-uri şi pe dispozitivele Internet-Mobile. Principala caracteristică a platformei este că ea foloseşte activ avantajul procesoarelor Intel Atom. Dezvoltatorii sistemului Moblin au încercat să reducă la minimum timpul de încărcare şi de consum de energie.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.