RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

21.08.2009

Browserul «Gogul» va proteja copiii de materialele dăunătoare de pe Net

Compania rusă «Новое поколение» a anunţat începerea testărilor browser-ului «Gogul», care este în curs de dezvoltare şi e dedicat special copiilor şi adolescenţilor.

Strict vorbind, «Gogul» nu este un web browser deplin, ci e un add-on pentru Internet Explorer, care să limiteze şi să monitorizeze accesul utilizatorilor minori la resursele din World Wide Web. Adulţi vor putea să permită sau să interzică copiilor lor să navigheze pe Internet la anumite ore, pot reglementa durata maximă de şedere în reţea pe zi, precum şi să primiţi rapoarte detaliate despre site-urile vizitate.

Dezvoltatorii spun că sistemul «Gogul» într-un sens, ofera copiilor de la cinci la zece ani «versiune prescurtată» a Internetului, care este disponibil în prezent la mai mult de 7 mii de site-uri în limba rusă, precum şi mai mult de jumate de milion de fotografii şi înregistrări video pe diverse teme. Această selecţie a resurselor şi a materialelor multimedia autorizate pentru vizualizare, sunt special selectate de o echipă care constă din părinţi, psihologi profesionali şi educatori din diferite regiuni ale Rusiei.

Finanţarea proiectului «Gogul» a fost făcută de un investitor privat, al cărui nume nu a fost dezvăluit. Suma totală de bani folosită în cadrul proiectului, lansat în februarie 2008, se estimează la 15 milioane de ruble ruseşti.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre «Gogul», precum şi dacă doriţi să descărcaţi add-on pentru Internet Explorer, click aici.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.