RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

24.08.2009

Glosar IT (Authentication, Archie, Applet)

Authentication

Autentificarea asigura transmiterea corecta a transmisiilor de date digitale catre server-ul destinatar. In mod similar, autentificarea asigura destinatarul asupra integritatii mesajului si a sursei acestuia. Cea mai simpla forma de autentificare necesita un nume de utilizator si o parola pentru accesarea unui cont predefinit. Protocoalele de autentificare pot fi totodata axate pe cifrare cu ajutorul unei chei secrete, de tipul DES, sau pe sisteme de chei publice ce utilizeaza semnaturi digitale.

Archie

O metoda destul de invechita de a gasi fisiere in mediul Internet, Archie este un sistem ce culege, indexeaza si ajuta la gasirea de informatii oriunde in mediul Internet. Dezvoltat la Universitatea McGill, Archie a fost conceput initial drept un director cu fisiere indexate din arhive. Din pacate, Archie este destul de lent, iar rezultatele sale depind foarte mult de modul de configurarea a server-ului la care Archie se conecteaza. Fisierele accesate sunt returnate via FTP (Protocol de transfer al fisierelor).

Applet

Un applet este forma diminutivata pentru app (aplicatie), cu referire la programe simple, cu o singura functie, distribuite foarte des impreuna cu produse complexe. Programe Windows de tipul: Calculator, Manager de fisiere si Notepad constituie exemple de applet-uri.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.