Conform rezultatelor testărilor, un raport prezentat de compania NSS Labs, browser-ul Internet Explorer 8 a blocat patru din cele cinci site-uri, care încercau fraudulos de a forţa utilizatorii să descarce software dăunător.
Într-o serie de teste, suportul financiar fiind oferit de Microsoft, Firefox 3 atestă un rezultat mai slab faţă de IE8, blocînd doar 27% din site-uri. Browser-ul Safari 4 a marcat un scor de 21%, Chrome 2 a blocat doar 7% din resurse, iar nivelul de blocare la Opera 10 Beta este de doar 1%. In perioada de testare, nu s-au verificat site-urile care conţin exploit-uri ascunse şi atacuri de tip "drive-by-download", în care este instalat software-ul rău, fără cunoştinţa utilizatorului şi fără şanse de a detecta atacul.
Conform acestui raport, societatea NSS Labs, în iulie, douăsprezece zile a testat lista de 2171 URL-ul dăunătoare, pe care firma le descrie ca fiind "link-uri către pagini web, care direct conduc la încărcare de fişiere care conţin componente dăunătoare ale căror conţinut duc la executarea lor." Atenţie, în timpul testării atenţia a fost concentrată pe site-urile care fraudulos forţază utilizatorii să instaleze software dăunător intenţionat, de multe ori dîndule drept video-codec-uri sau playere video.
Blocarea acestor resurse - un lucru bun pentru orice browser, dar la fel de important este şi blocarea site-urilor care conţin exploit-uri. Codul ascuns în acest tip de pagini, caută vulnerabilităţi în plugin-urile browser-ului sau în controalele ActiveX, şi după depistarea lor, instalează software-ul dăunător fără a fi nevoită să impună victima să descarce ceva.
Compania NSS Labs de asemenea a efectuat testări şi împotriva site-uri de phishing, şi de această dată rezultatele au fost mult mai "compacte". IE 8 a blocat 83% din site-uri, Firefox 3 - 80%, Opera 10 Beta - 54%, Chrome 2 - 26%, şi Safari 4 - 2%.