RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

03.08.2009

Linux - prima platformă software care va primi suportul USB 3.0

Sistemele de operare pe bază de Linux kernel-ul vor fi primele platforme software care vor sprijini interfaţa USB 3.0, de asemenea, cunoscut ca SuperSpeed USB.

Specificaţiile Interfeţei USB 3.0 oferă teoretic o rata de transfer a datelor de până la 5 Gbps. Pentru comparaţie, în prezent utilizarea pe scară largă a interfeţei USB 2.0 permite aparatelor de a face schimb de informaţii la o viteză nu mai mult de 480 Mbps. În plus, în perioada dezvoltării USB 3.0 s-a atras atenţia la îmbunătăţirea mijloacelor de utilizare a unei puteri mai mici şi de gestionare a consumului de energie.

Driverele pentru testarea USB 3.0 pentru Linux sunt deja disponibile pe site-ul Linux Kernel. Se aşteptată că suport pentru interfaţa SuperSpeed USB să fie inclusă în kernel-ul Linux 2.6.31, care ar trebui să fie prezentat lumii în luna septembrie a acestui an. Primele controlere digitale USB 3.0 vor apărea în a doua jumătate a acestui an. Produsele de consum care vor fi dotate cu interfaţa USB SuperSpeed, vor merge la vânzarea, probabil nu mai devreme de 2010.

Iniţial nici Microsoft, nici Apple nu au intenţia de a sprijini USB 3.0, în noile săle sisteme de operare Windows 7 şi Mac OS X Snow Leopard. Cu toate acestea, driver-ele necesare, probabil, vor fi incluse în unul din pachetele de service sau actualizări pentru platformele software.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.