RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

06.08.2009

Tastaturile Apple sunt vulnerabile la atacurile hacker-ilor

Experţii în securitate avertizează că tastatura de la Apple, teoretic, ar putea deveni o armă în mâinile cyber-infractorilor (cracker).

Ideea constă în faprul că, tastatură Apple e echipată cu 256 octeţi de RAM şi 8 kB de memorie Flash. Mulţumită acestui fapt, cyber-infractorii pot pune, în fragmentul liberă a memoriei tastaturii, propriul cod.

Esenţa atacului, metodologia care a fost descrisă de K.Chen, se reduce la modificarea «firmware» a tastaturei. Pentru a efectua această "procedură", aveţi la dispoziţie două modalităţi: cu acces fizic direct la computer sau printr-un rootkit încorporat. K.Chen susţine că cyber-infractorii pot seta în tastatura codul 'maliţios' şi să intercepteze datele de intrare. În plus, este posibil să dezactivaţi butoane individuale, şi chiar să scoateţi tastatura din procesul de lucru.

Despre faptul dacă au fost detectate cazuri de atacuri asupra tastaturei Apple, nu e raportat nimic. Compania lui Steven P. Jobs deja a fost anunţată cu privire la problemă şi se ocupă de soluţionarea ei.

Demonstraţia consecinţele hack-ului tastaturei Apple:

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.