RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

26.08.2009

Hackerii aleg Opera

26% de hackeri utilizează browser-ul Opera pentru a preveni atacurile cibernetice pe computerele proprii.

Potrivit angajatul firmei de cercetare Purewire, Paul Royal, în ciuda update-urilor frecvente a browser-ului, Opera deţine daor 2% din piaţa mondială. Anume din cauza "nepopularităţii" browser-ului Opera, hackeri nu crează exploit-uri pentru el. În plus, este cunoscut faptul că un set mare de malware este conceput pentru a exploata vulnerabilităţile în browser-ul Internet Explorer (IE), în elementele de control ActiveX sau în Adobe Flash Player şi Reader.

Experţii Purewire au identificat adresa IP şi au stabilit tipul browser-ului în 15 cazuri din 51. De exemplu, doi hackeri din Letonia au efectuat un atac pe un server situat în propria lor ţară. "Dacă vom progresa în stabilirea adresei IP de la care a fost produs atacul, atunci procedurile ulterioare se vor putea transmite autorităţilor locale (oamenilor legii)" - a adăugat Royal.

Reamintesc că, în luna martie a acestui an, în cadrul concursului de hack a browserelor în Statele Unite, primul loc a fost obţinut de cercetătorul în domeniul securităţii, Charlie Miller. El a hack-uit browser-ul Safari, Firefox şi Internet Explorer 8 în câteva minute. Pătrunderea în calculatorul altcuiva cercetător a efectuat-o printr-o gaură de securitate a browserelor.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.