RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

25.08.2009

FSF a prezentat iniţiativa GNU Generation pentru copii

Organizaţia de software liber (Free Software Foundation, FSF) a prezentat un nou proiect sponsorizat - GNU Generation. Scopul lui este de a aduce idea de software liber la elevi din şcolile secundare, şi anume copii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani.

Participanţii proiectului GNU Generation sunt încurajaţi să se înregistreze pe site şi să se alăture la unul din proiecte software liber deja existent, sau să creeze unul nou. Sa declarat că, participanţii acestei iniţiative trebuie să aibă abilităţi de programare, căci acolo sunt proiecte care necesită un complex diferit de abilităţi.

La sfârşitul fiecărei luni, proiectul va avea de raportat despre rezultatele muncii, iar celui mai bun reprezentant al proiectului i se va oferi un tricou. La sfârşitul fiecărui an, participantul care a făcut cea mai mare contribuţie va fi onorat şi i se va oferi un netbook echipat cu sistemul de operare GNU/Linux.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.