RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

07.08.2009

Glosar IT (Bit, bps, Binary)

Bit

Cifra binara Un bit constituie cea mai mica unitate de date utilizata in informatica, cu valoare egala cu 1 sau 0, abreviat cu ajutorul literei cursive b si reprezentata deseori cu ajutorul prefixului kilo- (pentru 1,024 biti, sau 210) sau mega- (1,024 x 1,024 biti).

bps

Biti per secunda Viteza de procesare a informatiilor este masurata in numarul de biti ce pot fi transferati intr-o secunda. Noile generatii de modemuri au viteza de procesare a informatiilor mai mare de 9.600 bps, masurata in kilobiti per secunda: 14,4 kbps constituie un minimum acceptabil.

Binary - Binar

Un sistem numeric ce reprezinta toate numerele cu ajutorul a doua cifre: 1 si 0. Sistemul binar este utilizat de catre computere deoarece fiecare cifra binara poate fi reprezentata cu ajutorul unui comutator digital, in pozitia inchis sau deschis. Fiecare din aceste comutatoare digitale formeaza un bit. Un procesor de computer in 8 biti afiseaza datele cu ajutorul seturilor de 8 biti, un procesor de computer in 16 biti utilizeaza 16 biti etc. Cu cat numarul de biti al unui procesor de computer este mai mare, cu atat creste si capacitatea de operare cu ajutorul cifrelor.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.